Direktlänk till inlägg 4 december 2013
Antal: ca 20 tryfflar
Ingredienser:
250 g mörk choklad av god kvalitet
50 g smör
2/3 dl vispgrädde
Garnering:
Kakaopulver eller florsocker
Gör så här:
Hacka chokladen grovt.
Smält smöret i stekpanna med beläggning utan att smöret tar färg.
Tillsätt grädden och koka upp under omrörning.
Tillsätt chokladen.
Ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet.
Häll smeten i en plastburk.
Täck med plastfilm och låt kallna 2-4 timmar i rumstemperatur.
Ställ i kylskåp 1-2 timmar, eller tills smeten kan forma kulor.
Forma kulor av ca 1 msk smet och lägg dem på ett fat.
Sikta över kakao och/eller florsocker.
Ställ i kylskåp 4-5 timmar, gärna över natten.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|