Direktlänk till inlägg 20 december 2013

Frökex med pålägg & Omelett med skinka och tomat (5:2-metoden)

Av Maria - 20 december 2013 14:00

Frukost: Frökex med pålägg

kcal: 241


Ingredienser:

2 frökex

10 g bregott

1 skiva ost, 15 g (28% fett)

1 skiva kokt eller rökt skinka (20 g)

Ett par gröna paprikaringar


Frökex:

1/2 dl pumpafrö

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1/2 dl hela linfrön

30 g smält kokosfett

2 dl vatten

2 msk pofiber (glutenfritt, potatisfiber)

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

Ev kardemumma eller kummin

Flingsalt


Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Blanda alla torra ingredienser till frökex.

Smält kokosfettet och häll ner detta i fröna.

Häll ner i vatten, salt (och önskade kryddor) och låt blandningen svälla 10 minuter.

Häll ut på bakplåtspapper och lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå.

Dra med handen (eller med degskrapa eller kavla) så att frödegen blir lika stor som bakplåtspappren.

Dra sedan bort översta arket, strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 45 minuter.

Ta ut och skär till snygga rutor.

Sätt sedan in plåten igen och låt kexen torka med ugnsluckan på glänt i 30 minuter.

Bred på smör och lägg på ost och skinka på två av kexen, spara resten av kexen till en annan gång.


Lunch/Middag: Omelett med skinka och tomat

kcal: 357


Ingredienser:

2 ägg

2 msk vatten

25 g rökt skinka

2 msk hackad lök

Salt

Peppar

1/2 tomat

15 g ost (28% fett)

1 tsk smör


Gör så här:

Stek löken mjuk i smöret.

Blanda samman ägg och vatten i en tallrik och häll seda ner i stekpannan.

Krydda med salt och peppar.

Hacka skinkan och riv osten grov och fördela jämnt i omeletten.

Stek på medelvärme.

Skiva tomaten och tppa omeletten med denna.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se