Direktlänk till inlägg 26 december 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, innetemperatur 55 grader, + 175 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
Lammracks för fyra personer
1 dl olivolja
1 dl rapsolja vitlök/chili
Basilika
Rosmarin
3 st vitlöksklyftor
Salt
Peppar
CHÈVRE- OCH POTATISPURÉ:
1 rulle färdig smördeg
300 g potatis
200 g palsternacka
50 g chèvre
Grädde
Basilika
2 st ägg
Salt
Peppar
SÅS:
Skyn från lammracksen
Grädde
Kalvfond
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rensa racksen och blanda ihop allt till marinaden och gnid in köttet.
Lägg allt i en påse och låt marinera några timmar.
Koka potatis och palsternacka.
Mosa till en puré och blanda i chèvre, grädde, salt, peppar och äggen.
Låt svalna.
Lägg ut smördegen och skär i 3 delar, nagga med gaffel och pensla med uppvispat ägg.
Klicka purén på smördegsplattorna och rulla ihop till längder.
Pensla med ägg på ovansidan och se till att ändarna håller tätt.
Stek racksen i stekpannan med olivolja och smör cirka 4 minuter per sida.
Ös köttet med fettet under hela tiden.
Ställ sedan in i ugnen med kötttermometer, ta ut när köttet nått 55 grader.
Även då ska smördegsrullarna in i ugnen cirka 15-20 minuter.
Spara stekskyn och häll i grädde och fond och låter koka samman.
När köttet nått rätt temperatur, ta ut och lägg i folie så det får vila tills smördegen är färdig.
Skär upp köttet och servera!
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|