Direktlänk till inlägg 27 december 2013

Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat

Av Maria - 27 december 2013 12:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

720 g kalvytterfilé
4 st schalottenlök
3 st vitlöksklyftor
1 st kvist timjan
2 dl vitt vin
2 msk kalvfond
6 dl vatten
100 g ricottaost
50 g tomater, soltorkade
100 g wontonplattor
4 st plommontomater
1 ask babyspenat, ca 80g
4 msk olivolja
Salt 

Svartpeppar

 

Gör så här:


Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar. 
Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar. 
Fiska upp kalvfilén vid en innetemperatur på 58 grader. 
Koka en smakrik buljong på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin, vatten och kalvfond. 
Brässera köttet i buljongen. 
Förväll tomaterna och lägg i iskallt vatten. 
Skala, kärna ur och skär tomatköttet i fina halvmånar. 
Blanda babyspenaten med tomatköttet och smaka upp med en god olivolja, salt och peppar. 
Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda med ricottaosten 
Smaksätt med salt och svartpeppar. 

Lägg ut wontonplattorna.

Tag en sked med ostfyllning på varje platta, fukta kanten med lite vatten.

Tryck ihop kanterna med tummen. 
Gör 4 stycken per person, lägg de på mjölat papper.
Koka dem i rikligt med vatten cirka 2-3 minuter. 
Skär portionsskivor av köttet. Lägg på tallriken med tomat och spenat samt raviolin.
Skeda över buljongen och servera direkt! 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 14 juli 06:30

Antal: 8 portioner   Ingredienser:2 marängbottnar, 24 cm i diameter3 dl vispgrädde2 dl lätt crème fraiche½ dl Florsocker50 g daimkulor¾ dl chokladsås1 ½ liter (750 g) jordgubbar   Gör så här: Lägg en marängbotten i en springform.Ringla över...

Av Maria - Lördag 13 juli 06:45

Antal: 4 glas   Ingredienser: ½ liter (250 g) jordgubbar¾ dl Finkornigt Strösocker1 ½ dl tequila   Gör så här: Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt.Häll upp i fyra glas. Garnera eventuellt med en jordgubbe....

Av Maria - Fredag 12 juli 13:00

Antal: 2 burkar   Ingredienser:500 g rabarber 500 g Syltsocker 2 tsk kardemumma, malen 1 vaniljstång   Gör så här:Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma i en gryta.Dela vaniljstången på mitten och...

Av Maria - Fredag 12 juli 07:00

Jäsning:  30 minuter + 45 minuter Ugn: 225 grader, 8-10 minuter   Ingredienser: 1 påse torrjäst för söta degar 5 dl mjölk 15 dl specialvetemjöl 150 g rumsvarmt smör 1 tsk salt 1 dl strösocker 1½ tsk malen kardemumma Fyllning...

Av Maria - Torsdag 11 juli 12:15

Ingredienser: 250 g hallon 1 ägg 1 1/4 dl Syltsocker 25 g smör, rumstempererat   Gör så här: Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad ka...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se