Direktlänk till inlägg 28 december 2013
Ugn: 150 grader, ca 2 timmar
Ingredienser:
8 st körsbärstomater, halverade
1 msk olivolja
1 msk socker
1 krm salt
Svartpeppar efter smak
4 st kronärtskockshjärtan, inlagda/konserverade
8 st pilgrimsmusslor
Salt efter smak
Smör eller olja till stekning
1 st schalottenlök, hackad
5 st vitpepparkorn, lätt krossade
2 dl vitt vin
1 dl vatten
6 cm färsk ingefära
2 msk grädde
100 g smör
Salt efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg körsbärstomaterna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper, droppa över olivoljan, strö över salt, svartpeppar och socker och baka i 2 timmar.
Låt svalna.
Strimla kronärtskockshjärtana och blanda med körsbärstomaterna.
Smaka av sältan och krydda eventuellt med lite svartpeppar.
Skala ingefäran och riv den fint på rivjärn.
Krama ur saften i en liten skål och ta vara på den saft som runnit ner på skärbrädan.
Du ska bara använda saften, inte fibrerna.
Koka upp vin, vatten, vitpeppar och schalottenlök i en kastrull och reducera tills ½ dl återstår.
Sila av och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
Rör ner grädden och ingefärssaften.
Hetta upp vätskan så att den är varm men inte kokar.
Vispa i smöret, lite i taget, så att såsen tjocknar.
Salta efter smak.
Salta lätt på pilgrimsmusslorna.
Hetta upp en grillpanna penslad med olja på hög värme eller en stekpanna med en klick smör på medelhög.
Halstra eller stek musslorna så att de får fina grillränder eller stekyta, ca 45-60 sekunder på varje sida.
Musslorna ska inte vara helt genomstekta eftersom de då riskerar att bli torra.
Servera rätten i varma, djupa tallrikar:
Lägg lite tomatsallad i botten, pilgrimsmusslorna ovanpå och häll såsen ovanpå.
Servera genast.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|