Direktlänk till inlägg 17 februari 2014
Måndag:
Korvgryta med kummin, potatismos och surkål.
Färsk frukt i säsong.
Tisdag:
Rispytt med krämig rundkornigt ris, tärnad rökt skinka och grön paprika, majs, ärter och persilja.
Nyponsoppa och mandelbiskvier.
Onsdag:
Minestronesoppa och lantbröd med vitlöksfärskost.
Havregrynsgröt med morotsjuice, havtorn och syltade valnötter.
Torsdag:
Lägg laxfilé i en liten ugnsform och skiva fänkål tunt över.
Smaksätt grädde med fransk senap, dragon, vitlök, salt och peppar och häll över laxen.
Ca 20 minuter i 200 grader.
Pressad potatis och sallad.
Stekta äpplen fyllda med kanel, mandelmassa och nötter. Vaniljsås.
Fredag:
Bönbiffar:
Mixa 4 dl kokta vita bönor med 1 kokt potatis, 1 ägg, salt och peppar och örtkryddor.
Forma och stek biffar och servera med bulgur blandad med rucola, kapris och tomat samt pepparrotskräm.
Chokladpudding med vispad grädde.
Lördag:
Dumplings med olika fyllningar med sötsur sås.
Varva halvtinade, lättsockrade hallon med vaniljkesella och krossade mandelskorpor.
Söndag:
Nordafrikanska lammlägg:
Bryn läggen och lägg över i en gryta med hackad lök och vitlök, 1 bruk hela tomater, 1 kanelstång, morötter i bitar och ½ liter köttbuljong.
Låt koka 1-2 timmar och servera med couscous, jordnötter, skivad banan och sallad.
Zabaglione och fruktsallad.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|