Direktlänk till inlägg 18 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 5-10 minuter
Ingredienser:
Gratinerade musslor:
450 g musslor, kokta och frysta som fått tina
100 g smör
2-3 vitlöksklyftor, fint hackade
2 msk hackad persilja
2 msk riven parmesanost
Att strö över:
3 msk riven parmesanost
Till garnering:
2 msk hackad persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta bort det översta skalet och lägg musslorna på en plåt.
Blanda ihop smör, vitlök, persilja och parmesanost till en röra och lägg en klick på alla musslor.
Strö över riven parmesanost.
Sätt in i ugnen i ca 5-10 minuter, tills smöret smält och musslorna fått fin gyllenbrun färg.
Håll lite koll mot slutet.
Lägg upp musslorna på en tallrik och garnera med hackad persilja.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|