Direktlänk till inlägg 2 mars 2014

Kokt kyckling med citronsås

Av Maria - 2 mars 2014 06:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
1 kyckling, ca 1,200 g

Vatten

2 tsk salt/liter vatten

1 lagerblad

1 morot

1 gul lök

Persiljekvistar

10 vitpepparkorn


Citronsås:

2 msk smör

2 msk vetemjöl

4 dl kycklingbuljong

1 tsk rivet citronskal

Pressad citronsaft

Salt

Peppar

1 dl matlagningsgrädde

1 äggula


Gör så här:
Skölj kycklingen och lägg ner den i en gryta.

Mät upp och häll på så mycket vatten att det täcker.

Tillsätt salt.

Låt det koka upp och skumma väl.

Skala moroten och skär den i bitar.

Skala och klyfta löken.

Lägg ner morot, lök, lagerblad, pepparkorn och persiljekvistar i grytan.

Låt allt koka under lock på svag värme ca 40-50 minuter.

Ta upp kycklingen och sila buljongen.


Smält smöret till såsen i en kastrull.

Rör ner mjöl och späd med buljongen.

Låt såsen koka 3-5 minuter.

Rör ner rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Ta kastrullen från värmen.

Rör ut äggulan med grädde och vispa ner det i såsen.

Nu får inte såsen koka mer då kan den skära sig.


Befria kycklingen från skinn och ben och skär den i bitar.

Lägg upp kycklingen och häll över såsen.

Strö eventuellt lite rivet citronskal och klippt dill över.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se