Direktlänk till inlägg 2 mars 2014
Ugn: 175 grader
Ingredienser:
1 benfri lammstek ca 1½ kg
2 msk basilika
250 g mozzarellaost
100 g rökt skinka
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Tomatsås:
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
2 brukar krossade tomater
2-3 dl sky från köttet
1 tsk socker
½ msk basilika
Salt
Peppar
Gör så här:
Finhacka skinkan.
Skär osten i skivor, skala vitlöken och pressa den.
Fyll den urbenade lammsteken med skinka, ost, vitlök, basilika, hälften av saltet och pepparn.
Bind ihop steken med krympt bomullssnöre.
Gnid in steken med resten av saltet och pepparn.
Lägg den i en eldfast form.
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av steken.
Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 65 grader för rosa och 75 grader för nästan genomstekt.
Vira in steken i aluminiumfolie och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs upp.
Tomatsåsen:
Skala och finhacka lökarna.
Fräs lökhacket mjukt och glansigt i lite matfett.
Tillsätt tomatkross och silad sky från köttet.
Smaksätt med socker, salt, peppar och basilika.
Låt såsen sjuda ca 15 minuter.
Smaka av.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|