Direktlänk till inlägg 3 mars 2014

Veckomatsedel: Måndag- Söndag (4)

Av Maria - 3 mars 2014 09:00

Måndag:

Fiberbulle med salami och oliver: Fördela tunt med smör på underdelen av 4 fiberrika bullar. Lägg på sallad och skivor och 2 tomater. Fyll på med 2 salamiskivor per bröd. Skiva en knapp dl gröna oliver och fördela dem på salamin. Lägg på andra halvan av baguetten. Servera med sallad.


Tisdag:

Basilikapasta: Fräs skivor av 1 squash, 2 slantade morötter och 2 dl broccolibuketter i 1 msk olivolja tills de är nästan mjuka. Tillsätt 4 msk hackad persilja och 1 burk musslor (200 g). Salta och peppra. Blanda i  4 portioner kokt pasta och droppa över citron.


Onsdag:

Foliekokt torsk med hackat ägg: Skär 600 g torskfilé i portionsstora bitar. Ringla över lite flytande margarin. Smaksätt med några droppar citron, salt och peppar. Sätt in i ugn, 200 grader ca 15 minuter. Hacka 1 kokt ägg och blanda det med 4 msk hackad dill. Servera torsken med ägghacket och pressad potatis.


Torsdag:

Ugnspannkaka: Skär 150 g rökt skinka i tärningar, hacka 1 gul lök. Fräs skinka och lök i lite smör. Vispa ihop 3 ägg med 4 dl mjölk och 1 msk vetemjöl. Lägg skinkfräset i en form. Häll över äggstanningen och grädda i 200 grader ca 25 minuter. Servera med tomatsallad.


Fredag:

Kassler med ananas: Lägg 8 skivor kassler i en smord form, smaksätt med 1 tsk mejram. Lägg över 1 burk krossad ananas. Skiva 2 tomater och lägg dem ovanpå ananasen. Smaksätt med salt och peppar. Strö över 4 msk riven ost. Sätt in i 225 grader ca 10 minuter. Servera med ris och sallad.


Lördag:

Risotto med bacon, ärter, majs och paprika.


Söndag:
Potatisfrestelse med ansjovis och keso.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se