Direktlänk till inlägg 18 mars 2014
Antal: 8-10 bitar
Ugn: 175 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 ägg
Glasyr:
2 dl florsocker
2 dl jordnötssmör (gärna crunchy)
1 dl hackade salta jordnötter
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör i smör och ägg och blanda till en slät kräm.
Smöra och bröa en springform och häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 10-15 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha kakan).
Blanda florsocker, jordnötssmör och hackade jordnötter till glasyren.
Späd eventuellt med lite vatten om smeten är för tjock.
Låt kakan svalna och bred på glasyren.
Riv gärna lite mörk choklad över innan serveringen.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|