Direktlänk till inlägg 29 mars 2014
Antal: 6 portioner
Ugn: 175 grader, innertemperatur 70 grader
Ingredienser:
800 g kycklingfilé
salt och peppar
1 msk smör
Marinad 1:
1 msk soja
2 msk rapsolja
1 st vitlöksklyfta
2 msk sweet chilisås
Marinad 2:
1 dl olivolja
1 msk kycklingfond
1 msk flytande honung
1 st citron pressad saft
4 st salladslökar
salt och peppar
0.5 kruka basilika
Servera med:
sockerärter
Gör så här:
Marinad 1:
Blanda samman soja, olja, pressad vitlök och sweet chilisås i en plastpåse.
Lägg i kycklingen och knyt påsen.
Marinera i 2 timmar i kyl eller över natten.
Vänd påsen någon gång.
Torka av filéerna och krydda med salt och peppar.
Bryn runt om i smör i stekpanna.
Tillaga klart i ugn tills innertemperaturen är 70°.
Låt kycklingen vila i 15 minuter.
Marinad 2:
Blanda samman olja, fond, honung och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar.
Skiva kycklingen och lägg upp på ett fat.
Skeda över marinad 2 och toppa med strimlad salladslök och basilika.
Täck över och låt stå minst 20 minuter innan servering.
Servera med sockerärter.
Lägg gärna kycklingfilén i marinaden kvällen före så den hinner suga upp alla goda smaker.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|