Alla inlägg under mars 2014

Av Maria - 23 mars 2014 18:15




Mängd: 2 dl


Ingredienser:
1/8 vattenmelon, ca 150 g

2½ dl (125 g) hallon

Isbitar


Gör så här:
Pressa vattenmelon och hallon och servera juicen med isbitar.

Du kan också köra ingredienserna i en mixer tillsammans med is.

Garnera gärna med några myntablad.




ANNONS
Av Maria - 23 mars 2014 15:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g nötkött, typ grytbitar

1 gul lök

2 morötter

2 msk smör

Salt

Peppar

2 msk vetemjöl

2 msk tomatpuré

1 msk curry

4 dl köttbuljong


Tillbehör:

Papaya i klyftor och/eller ananas i ringar

2 msk kokos


Gör så här:

Skär köttet i kuber och löken i klyftor.

Skala morötterna.

Stek köttet och krydda med lite salt och peppar.

Lägg över köttet i gryta.

Tillsätt mjöl, tomatpuré och curry.

Rör om, häll över buljong och lägg i den klyftade löken och de hela morötterna.

Låt puttra en dryg timme.

Ta upp morötter och skär dem i bitar.

Ät grytan med ris, papaya och/eller ananas, strö eventuellt över lite kokos.

ANNONS
Av Maria - 23 mars 2014 14:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 g laxfilé

2 ägg

2 msk sweet chilisås

4 dl cornflakes


Gör så här:

Dela laxen i 16 bitar.

Vispa upp äggen och blanda med sweet chilisås.

Krossa cornflakesen lätt och lägg på ett fat.

Vänd laxbitarna först i äggblandningen och sedan i cornflakes.

Stek nuggets i smör och olivolja i ca 3-4 minuter på varje sida.

Av Maria - 23 mars 2014 10:30




Ingredienser:

3 liter svarta vinbärsblad

1 citron

2 påsar citronsyra, 60 g

1½ liter kokande vatten

2 kg socker, 2.4 liter

½ tsk natriumbensoat


Gör så här:

Skölj bladen och varva dem med citron, citronsyra och socker i en kruka.

Slå över vattnet, rör om tills sockret löst sig.

Täck väl och ställ krukan svalt 4-5 dygn.

Rör om då och då under tiden.

Sila av saften, rör i bensoatet utrört i lite saft och slå upp i rena, bensoatsköljda flaskor.

Tillslut och föravara svalt.




Av Maria - 23 mars 2014 07:45




Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

4 kycklingklubbor

2 dl matlagningsyoghurt

1 påse dippkrydda

Salt

Peppar


Grönsallad:

1 röd paprika

1 morot

½ gurka

2 salladslökar

2 tomater

4 rädisor

10 svarta oliver


Dressing:
2 msk pressad citronsaft

½ dl olja

½ dl hackade örter, t.ex basilika, persilja

1 vitlöksklyfta

Salt

Peppar


Gör så här:

Blanda samman yoghurten med dippkryddan.

Lägg kycklingklubborna i en form.

Bred yoghurten över dem.

Marinera kycklingklubborna ca 4-5 timmar i kylen.

Salta och peppra.

Ställ formen mitt i ugnen och stek kycklingen ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.


Gör under tiden salladen, kärna ur paprikan och skala moroten.

Skär alla grönsakerna i mycket små bitar.

Blanda samman dem i en skål.


Rör samman pressad citronsaft, olivolja, pressad vitlök, finhackade örter, salt och peppar.

Ringla det över grönsakerna och rör försiktigt om.

Bjud klubborna tillsammans med salladen.




Av Maria - 22 mars 2014 18:00

Ingredienser:

1 kg häggbär, 2 liter

5 dl vatten

500-600 g socker, 6-7 dl/liter avrunnen saft


Gör så här:

Bären skall vara precis mogna och frostbitna, annars kan saften bli besk.

Repa och rensa bären, skölj och krossa dem så gott det går med t.ex mortelstöt, lägg massan i en rymlig bunke.

Koka upp vattnet och häll det hett över bären.

Täck bunken och ställ kallt över natten.

Sila ifrån saften, koka upp och häll den het över bären.

Upprepa 3 gånger med 1 dygns mellanrum.

Sila saften genom en silduk urvriden i hett vatten, mät upp saften och koka upp.

Rör ner sockret och koka upp igen.

Skumma och slå upp i varma väl rengjorda flaskor.

Korka igen.

Av Maria - 22 mars 2014 18:00

Mängd: 2 dl

 

Ingredienser:

½ citron

1 dl sojamjölk

1½ dl (50 g) malen mandel

100 g konserverad litchi (vikt utan spad)

Isbit


Gör så här:
Pressa citronen och häll saften i en mixer tillsammans med de övriga ingredienserna och en isbit.

Mixa till en frisk smoothie och garnera gärna med citronskal.

Av Maria - 22 mars 2014 15:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 kg räkor som skalas

1 stor finhackad gul lök

1 msk smör

1-2 tsk curry

1 tsk paprikapulver

1 stor strimlad purjolök

200-300 g skivade champinjoner

4 strimlade blekselleristjälkar

1 röd strimlad paprika

2-3 msk vetemjöl

2 dl fiskbuljong (tärning)

3 dl vispgrädde

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk pressad citron

Hackad dill


Gör så här:

Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg, strö på curry och paprikapulver.

Lägg i purjolök, svamp och blekselleri, fräs några minuter.

Tillsätt paprikan.

Strö över mjöl och rör om, späd med buljong och grädde.

Sjud i några minuter och smaksätt med citron och vitlök.

Blanda till sist ner räkor och dill och låt allt bli genomvarmt utan att koka.

Bjud bröd och kokt ris till.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se