Alla inlägg under april 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
600 g mjölig potatis
2 st schalottenlökar
2 dl strimlad purjolök
Äggstanning:
3 dl sojagrädde 15%
3 st ägg
100 g tångkaviar
1 dl hackad dill
salt
nymald vitpeppar
Gör så här:
Skala och skiva potatis och lök.
Skölj och skiva purjolöken.
Varva potatis, lök och purjolök i en smord ugnsform.
Äggstanning:
Rör ihop grädde, ägg, tångkaviar och dill, salt och peppar, och häll i formen.
Grädda mitt i ugnen tills potatisen är mjuk och lådan har fin färg, ca 40 minuter.
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
Koka små broccolibuketter i saltat vatten cirka 3 minuter.
Låt rinna av väl.
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel.
Smörj en ugnsfast form med olja.
Slå i äggblandningen.
Fördela broccoli och skinka i formen.
Grädda i ugnen cirka 20 minuter i 200 grader tills omeletten stannat.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Skär halloumin i strimlor.
Hetta upp halva mängden olja i en panna och stek halloumin.
Tag av och ställ åt sidan.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Kärna ur och tärna paprikan.
Hetta upp resterande mängd olja och stek lök, vitlök och paprika blankt och smidigt utan att de får färg.
Vänd ner resterande mängd ingredienser utom halloumin och rör om.
Låt puttra samman i ca 3 minuter.
Grovhacka basilika och vänd ner tillsammans med strimlad halloumi.
Tag av, garnera med basilika och servera tillsammans med ris och sallad.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Bas:
4 port kokt quinoa
500 g skalade frysta räkor
Marinerade böngroddar:
200 g färska böngroddar
2 grovrivna morötter
1 msk sesamfrön
2 tsk sesamolja
salt och svartpeppar
Chilimajo:
2 dl majonnäs eller färskost
2 tsk Sriraschasås
1 pressad lime + zest
1 kruka koriander
salt
Topping:
2 kokta ägg i halvor
2 skivade avokado
½ tunnskivad röd chili
1 tsk sesamfrön
Gör så här:
Skala räkorna.
Koka upp 1 l vatten, doppa böngroddarna och koka ca 1 minut.
Häll i durkslag och skölj i kallt vatten.
Låt rinna av väl.
Blanda med rivna morötter, sesamfrö, sesamolja, salt och peppar.
Blanda samman allt till chilimajonnäsen, smaka av med salt.
Servera i djupa skålar med kokt quinoa i botten och toppa med övriga ingredienser.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|