Alla inlägg under april 2014

Av Maria - 29 april 2014 11:45




Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 40 minuter


Ingredienser:

600 g mjölig potatis
2 st schalottenlökar
2 dl strimlad purjolök


Äggstanning:

3 dl sojagrädde 15%
3 st ägg
100 g tångkaviar
1 dl hackad dill
salt
nymald vitpeppar

 

Gör så här:

Skala och skiva potatis och lök.

Skölj och skiva purjolöken.

Varva potatis, lök och purjolök i en smord ugnsform.


Äggstanning:

Rör ihop grädde, ägg, tångkaviar och dill, salt och peppar, och häll i formen.

Grädda mitt i ugnen tills potatisen är mjuk och lådan har fin färg, ca 40 minuter.




Av Maria - 29 april 2014 11:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

500 g broccoli
ägg
1 dl vatten
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 msk olivolja
160 g strimlad skivad skinka
 
Servera med:
bröd
Lite grönsaksstavar innan middagen
 
Gör så här:

Koka små broccolibuketter i saltat vatten cirka 3 minuter.

Låt rinna av väl.

Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel.

Smörj en ugnsfast form med olja.

Slå i äggblandningen.

Fördela broccoli och skinka i formen.

Grädda i ugnen cirka 20 minuter i 200 grader tills omeletten stannat.

Av Maria - 28 april 2014 16:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

300 g halloumiost
2 msk olja
gul lök
vitlöksklyftor
röd paprika
2 msk tomatpuré
1 msk senap
förpackning krossade tomater
1 dl vatten
1 dl crème fraîche
1 tsk paprika pulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk grovhackad basilika
 
Garnera med:
basilika
 
Servera med:
kokt ris
grönsallad
bröd
 
Gör så här:

Skär halloumin i strimlor.

Hetta upp halva mängden olja i en panna och stek halloumin.

Tag av och ställ åt sidan.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Kärna ur och tärna paprikan.

Hetta upp resterande mängd olja och stek lök, vitlök och paprika blankt och smidigt utan att de får färg.

Vänd ner resterande mängd ingredienser utom halloumin och rör om.

Låt puttra samman i ca 3 minuter.

Grovhacka basilika och vänd ner tillsammans med strimlad halloumi.

Tag av, garnera med basilika och servera tillsammans med ris och sallad.

16

Av Maria - 28 april 2014 06:15

15

Av Maria - 28 april 2014 06:15

14

Av Maria - 28 april 2014 06:15

13

Av Maria - 28 april 2014 06:15

Av Maria - 27 april 2014 16:15




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Bas:
4 port kokt quinoa
500 g skalade frysta räkor


Marinerade böngroddar:
200 g färska böngroddar
2 grovrivna morötter
1 msk sesamfrön
2 tsk sesamolja
salt och svartpeppar


Chilimajo:
2 dl majonnäs eller färskost
2 tsk Sriraschasås
1 pressad lime + zest
1 kruka koriander
salt


Topping:
2 kokta ägg i halvor
2 skivade avokado
½ tunnskivad röd chili
1 tsk sesamfrön


Gör så här:

Skala räkorna.

Koka upp 1 l vatten, doppa böngroddarna och koka ca 1 minut.

Häll i durkslag och skölj i kallt vatten.

Låt rinna av väl.

Blanda med rivna morötter, sesamfrö, sesamolja, salt och peppar.

Blanda samman allt till chilimajonnäsen, smaka av med salt.

Servera i djupa skålar med kokt quinoa i botten och toppa med övriga ingredienser.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards