Alla inlägg under april 2014

Av Maria - 25 april 2014 11:00

Ingredienser:

2 burk kikärtor burkar Varje burk är ca 400g
gul lök
vitlöksklyftor
olivolja
1 tsk mald spiskummin
1 msk färsk riven ingefära
1 l vatten
2 tärning grönsaksbuljong
3 msk pressad citron
3 krm harissa
salt
 
Gör så här:

Skölj kikärterna.

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i oljan.

Blanda i kikärter, spiskummin och ingefära.

Låt fräsa med en stund.

Tillsätt vatten och buljong.

Koka under lock cirka 15 minuter.

Mixa soppan slät.

Smaka av med citronsaft, harissa och salt.

Toppa soppan med en klick yoghurt, hackad koriander och granatäppelkärnor.

Servera med quesadilla.

ANNONS
Av Maria - 25 april 2014 10:00

Mängd: 2½ dl


Ingredienser:

1 lime

2 små apelsiner

½ stor mango

Isbitar


Gör så här:

Pressa limen och apelsinerna till juice och mixa med mango och isbitar i en mixer eller matberedare.

Dekorera gärna med limeskivor.

ANNONS
Av Maria - 24 april 2014 17:30




Ingredienser:
500 g rabarber, ca 1 liter skivade

1 liter färska/frysta jordgubbar

½ liter vatten

4 tsk certo fruktpektin

6 dl socker

1 krm natriumbensoat

1 krm kaliumsorbat


Gör så här:

Skölj, ansa och skiva rabarbern.

Skölj, snoppa och skiva färska jordgubbar, tina och mosa frysta.

Koka upp vatten, rabarber och jordgubbar och koka tills rabarbern mjuknat, 5-10 minuter.

Blanda pektin och 3 msk socker, rör ner och koka fruktmassan 1 minut.

Tillsätt resten av sockret, koka ytterligare 3 minuter.

Skumma och tillsätt konserveringsmedlen utrörda i lite het bärmassa.

Ös upp i bensoatsköljda burkar.

Sätt på täta lock.




Av Maria - 24 april 2014 13:45

Ingredienser:

500 g  mandelmassa
4 msk  konjak
150 g  nougat
150 g  mörk choklad
100 g  vit choklad
Florsocker

 

Gör så här:

Bryt ner mandelmassa och tillsätt konjak och arbeta in spriten. 

Skär nougaten i kuber som är 1x1 cm. 
Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. 
Rulla samtidigt en kula av mandelmassan stor som en femkrona, tryck ner tummen och bilda en grop. Placera nougaten i gropen och rulla in i kulan.

Använd florsocker som mjöl om mandelmassan kladdar. 
Doppa kulan i chokladen med hjälp av två skedar, placera den chokladrullade kulan i en bakform. 
Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. 
Använd en spritspåse till att göra mönster på kulorna. 

Av Maria - 24 april 2014 10:15




Antal: 4 portioner

Ugn: 150 grader, innertemperatur 54 grader


Ingredienser:
600 g färsk laxfil

salt och svartpeppar

1 msk olivolja


Grönsakssalsa:
100 g cocktailtomater, delade

1 gurka, skalad och tärnad

1 avokado, urkärnad och tärnad

1 schalottenlök, skivad

4 sardellfiléer, strimlade

1 msk kapris

2 msk urkärnade Kalamataoliver, delade

1 knippe körvel

1/2 dl olivolja

1 citron, saften

salt och svartpeppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 150°.

Gnid in laxen med olivolja.

Salta och peppra.

Baka i ugn till 54° innertemperatur.

Blanda samman ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.

Servera laxen med salsan.




Av Maria - 24 april 2014 09:45

Antal: 8 portioner


Ingredienser:
Pepperrotskräm:
1 dl crème fraiche
1 litet päron
1 liten bit pepparrot (1 msk riven)
1 citron
salt och svartpeppar
100 g rökt skivad renstek


2 gemsallad eller ca 8 andra små salladsblad
1 msk torkade tranbär


Gör så här:

Vispa upp crème fraichen, tärna päronet fint, spara lite till topping.

Riv pepparroten och citronskalet.

Rör ihop krämen, salta och peppra.

Strimla rensteken och blanda med krämen.

Lägg krämen i salladsbladen och toppa med skivor av päron.

Garnera med riven pepparrot och torkade tranbär.

Av Maria - 24 april 2014 09:45




Mängd: 2 dl


Ingredienser:
2 små päron

4 dl grovt strimlad vitkål, 125 g

1 selleristjälk

25 g vattenkrasse

Isbitar


Gör så här:
Pressa ingredienserna till juice och häll i ett högt glas med isbitar.

Garnera gärna med selleriblad.




Av Maria - 23 april 2014 13:45

Ingredienser:

4 filéer av rökt sik

2 dl små gröna ärtor

½ purjolök

1 syrligt äpple

1 bit färsk gurka


Sås:

1 dl gräddfil

1 dl majonnäs

1 msk créme fraiche

2 kokta äggulor

½ dl hackad dill

2 tsk fransk senap


Gör så här:

Dela sikfiléerna i mindre bitar.

Tina ärtorna.

Skölj och finstrimla purjolöken.

Skala och kärna ur och finhacka äpplet.

Skölj och hacka gurkan.

Blanda gräddfil, majonnäs och créme fraiche till såsen.

Passera äggulorna och blanda ner dem, dillen och senapen.

Varva ingredienserna till salladen med såsen i en skål.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se