Direktlänk till inlägg 2 maj 2014
Antal: ca 6 portioner
Ugn: 75 grader, ca 12 timmar
Ingredienser:
12 plommontomater
½ dl Strösocker
1 msk flingsalt
1 tsk grovmald svartpeppar
1 dl olivolja
2 msk citronsaft
1 vitlök
1 kruka timjan
6 rosmarinstjälkar
olivolja
Gör så här:
Dela tomaterna i fyra klyftor vardera och lägg ut dem i ugnens långpanna.
Strö på socker, salt och peppar.
Droppa över oljan och citronsaften.
Skala vitlöken och fördela klyftorna på tomaterna.
Lägg på timjan- och rosmarinkvistarna.
Baka mitt i ugnen i 75 °C i 12 timmar.
Ta bort de torra örterna.
Lägg tomaterna och vitlöksklyftona på glasburk.
Täck med olja.
Förvara i kylskåp.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|