Direktlänk till inlägg 23 maj 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 pilgrimsmusslor
RIMLAG:
1 l kallt vatten
1 dl salt
1 citron, pressad
PERSILJECREME
100 g persilja
3 dl rapsolja
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
DEKORATION
2 äpplen, gärna granny smith
Grovhackad mandel
Gör så här:
Blanda ihop lagen
Skiva musslorna i ½ cm tjocka skivor och rimma sedan musslorna i 40 min.
Hetta upp oljan till 67°.
Mixa persiljan och oljan riktigt fint.
Men mixa inte för länge för då kan oljan bli brun.
Häll oljan i en finmaskig sil. Pressa inte igenom oljan utan låt den bara rinna igenom.
Häll upp oljan försiktigt i ett litersmått utan att få med det grumliga i botten.
Vispa äggulorna tillsammans med senapen och lite salt.
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
Skiva äpplena tunt på mandolin och stansa ut till cylindrar.
Lägg upp allt på tallrikar och dekorera med mandeln.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|