Direktlänk till inlägg 31 maj 2014

Spenatfrittata

Av Maria - 31 maj 2014 19:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

250 g färsk spenat eller 250 g djupfryst bladspenat (1 paket)

1 msk smör

8 ägg

1 dl vatten

1 tsk salt

1 krm mald vitpeppar

250 g mozzarellaost

Tomatskivor


Tillbehör:

200 g blandad frukt


Gör så här:

Skala och skiva lök och vitlök tunt.

Skölj färsk spenat noga och hacka den grovt.

Låt djupfryst tina och grovhacka den.

Fräs de båda löksorterna i hälften av matfettet i en stekpanna.

Vispa samman ägg och vatten.

Tillsätt spenat, salt och peppar.

Häll äggsmeten i pannan och stek på svag värme tills frittatan börjar stelna på ytan.

Låt frittatan försiktigt glida ner på en tallrik.

Hetta upp resten av matfettet i stekpannan och vänd tillbaka frittatan i pannan.

Låt mozzarellaosten rinna av och skär den i tärningar.

Strö osttärningarna över frittatan.

Skär den i 4 bitar och servera direkt ur pannan med tomatskivor till.

Servera frukten till eller som fruktsallad till efterrätt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:16

Ingredienser:500 g päron, skalade och urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)1 vaniljstång2 tsk Vaniljsocker Fairtrade   Gör så här:Blanda päron och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3–10 minuter beroende på vilke...

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:13

Ingredienser: 500 g plommon, urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)2 st kanelstänger1 tsk stött kardemumma1 citron, skal och saft   Gör så här: Skölj, rensa och dela frukten.Blanda plommon och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. ...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:45

        Antal: ca 8-10 personer Ugn: 150 grader, 50 minuter   Ingredienser: 225 g smör 3½ dl ljusbrunt farinsocker 2 nektariner, skivade 150 g blåbär eller björnbär 1 lime 4 ägg 3½ dl vetemjöl 1 tsk malen kardemumma Sa...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:00

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter   Ingredienser:2 morötter, skalade och slantade1 gul lök, hackad2 msk olivolja7 dl vatten500 g krossade tomater1 kycklingbuljongtärning½–1 msk honung½ msk balsamvinäger½ tsk salt½ tsk nyma...

Av Maria - Söndag 14 juli 09:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser:200 g morötter200 g vitkål1 gul lök250 g broccoli1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta, finriven2 msk fisksås2 msk japansk soja1 msk strösockerca 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)½ dl cashewnöttersalt Till servering:4 ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se