Alla inlägg under maj 2014
Ingredienser:
400g Strösocker
140g Glykossirap
2½ dl Vispgrädde
70 g Smör
4 tsk Lakritspulver
2 msk Lakritssirap
300g Vitchoklad
Gör så här:
Klä en form på ca 25 x 30 cm med bakplåtspapper.
Ha socker, glykos, grädde, smör och lakrits i en kastrull.
Låt koka på medelvärme och använd en sockertermometer.
När termometern visar 113°C är den klar.
Ta av kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills att den smält och är helt inblandad i smeten.
Häll massan i din form och låt den stå framme på din arbetsbänk till dess att den svalnat.
Sätt den sedan i kylskåpet över natten.
Skär upp i passande bitar.
Antal: ca 8 portioner
Ugn: 175 grader, ca 45 minuter
Ingredienser:
4 ½ dl vetemjöl
150 g smör
1 msk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker Fairtrade
1 krm salt
3 äggulor
1 msk vatten
Fyllning:
3 äggvitor
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker Fairtrade
1 liter blåbär
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till degen.
Tryck ut degen i en springform, 24 cm i diameter.
Vispa äggvitorna till fast skum.
Tillsätt socker och blåbär.
Häll blandningen i skalet och grädda mitt i ugnen i 175° i ca 45 min.
Dofta över lite florsocker vid serveringen.
Servera med lättvispad grädde.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6 dl röda linser
8 dl vatten
1 tsk salt
4 stjälkar selleri
20 urkärnade svarta oliver
5 dl keso
Några stänk tabasco
20 stora salladsblad
Gör så här:
Skölj linserna i kallt vatten.
Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten och salt.
Låt dem koka under lock ca 10 minuter.
Låt linserna kallna.
Skölj och strimla sellerin.
Skiva oliverna.
Blanda selleri, oliver och keso med linserna.
Smaka av med några droppar tabasco.
Fördela röran på salladsbladen och vik ihop till knyten och servera genast.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|