Alla inlägg under juli 2014

Av Maria - 20 juli 2014 11:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

8 - 12 pilgrimsmusslor

1 msk olivolja

1 msk smör

Salt

Peppar

Saften av en ½ citron


Garnering:

2 msk finhackad rödlök

1 msk kapris

2 msk rostade pinjenötter

Röda vinbär

Citronrasp


Gör så här:

Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör.

Bryn musslorna hastigt runt om så att de får färg med inte blir genomstekta.
Strö på lite salt, svartpeppar och färskpressad citron.
Lägg musslorna på ett serveringsfat och toppa med rödlök, kapris, pinjenötter, röda vinbär och citronrasp.
Servera genast.

Av Maria - 20 juli 2014 07:30

Ingredienser:

35 cl  gin (t ex. Tanqueray)
20 cl  citronjuice
20 cl  granatäpplesockerlag
2 flaskor  champagne (t ex. André Jaquart bl. de blanc)
Citronzest


GRANATÄPPLESOCKERLAG:
20 cl  färskpressad granatäpplejuice
30 cl  strösocker

 

Gör så här:

Granatäppelsockerlag:
Mät upp juicen och sockret i en kastrull.

Rör om under uppvärming på låg värme tills det att sockret har löst upp sig.

Låt det svalna och häll över det i en ren flaska och förvara sedan i kylen. 


Mät upp samtliga ingredienser förutom champagne i en tom och ren flaska om 75 cl.

Förslut och förvara i kylskåp.

När det är dags att servera är det bara att hälla upp 5 cl French 75.5 i en champagnecoupe, toppa med 10 cl kall champagne, röra om och servera med en citronzest.

Av Maria - 20 juli 2014 07:30

Antal: 6 stora glas


Ingredienser:

2 bananer

1 liter mild vaniljyoghurt (2%)

4 dl frysta bär, tex hallon

2 tsk honung


Gör så här:

Skala bananerna och skär dem i mindre bitar.
Lägg banan, yoghurt, bär och honung i en mixer.
Mixa till en slät och fluffig drink.
Det går även bra att mixa med mixerstav.
Häll smoothien i glas och servera genast.

Av Maria - 20 juli 2014 06:30

Antal: 8-10 portioner

Ugn: 200 grader, ca 20 minuter för små formar eller ca 35 minuter en stor form


Ingredienser:

Romglass:
4 äggulor
1 dl Strösocker
2 dl mjölk
1 ½ dl vispgrädde
1 dl Glykossirap
2 msk rom
1 dl russin
1 dl hackade valnötter


Kaka:
300 g mandelmassa
150 g smör eller margarin
2 ägg
1 ¼ dl vetemjöl
2 msk Vaniljsocker Fairtrade
4–5 päron


Sås:
1 dl Cane Syrup
½ dl rom


Garnering:

Florsocker


Gör så här:

Vispa samman äggulor och socker.

Koka upp mjölk, grädde och glykossirap.
Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.
Sila genom finmaskig sil.

Tillsätt rom, russin och nötter.

Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 tim och rör om då och då.


Blanda samman sirap och rom till en sås och ställ åt sidan till serveringen.


Riv mandelmassan och vispa samman den med matfettet.

Tillsätt äggen, ett i sänder.

Rör i mjöl och vaniljsocker och arbeta till en slät smet.
Skala päronen, skär dem i bitar och vänd ner i smeten.

Häll upp i en stor smord form eller 8–10 smorda portionsformar.
Grädda mitt i ugnen i 200° ca 20 min för små formar eller ca 35 min för en stor form.


Dofta lite florsocker över kakan/kakorna.
Servera kakan lätt ljummen eller kall med en klick romglass och såsen till.

Av Maria - 19 juli 2014 15:00

Antal: 10 stycken


Ingredienser:

200 g cream cheese
3 msk pepparrotsvisp
3 msk vispgrädde
10 skivor rågbröd eller kavring
200 g gravad lax i skivor
2 tsk rosépeppar
örter till garnering

 

Gör så här:

Vispa ihop cream cheese, pepparrotsvisp och grädde med elvisp i en bunke.

Stansa ut brödrundlar, ca 8 cm i diameter.

Bred på ostkrämen.

Toppa med laxskivorna.

Garnera med rosépeppar och örter.

Av Maria - 19 juli 2014 11:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

8 dl kokt quinoapasta med persilja (ca 250 g före kokning), finns i välsorterade hälsokostaffärer

½ rödlök

1 vitlöksklyfta

½ dl olivolja

1 ask ekologiska körsbärstomater

1 dl balsamvinäger

Salt

Peppar

1 kruka färsk basilika


Ärtpesto:

2 dl frysta gröna ärtor

1 dl hasselnötter eller skållad mandel

½ dl olivolja

1 liten vitlöksklyfta

Citronsaft

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

Gör först peston:
Lägg i alla ingredienser till peston i en mixer och kör i någon minut.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
 
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skiva rödlök tunt och finhacka vitlöken.
Hetta upp en stekpanna med olivolja i och lägg i rödlök, vitlök och tomater.
Stek någon minut, häll sedan på balsamvinäger och låt steka 5 minuter.
Fördela pastan på tallrikar och häll över tomatblandningen.
Strö på hackad, färsk basilika, salt och svartpeppar.
Servera med en klick ärtpesto.
Av Maria - 19 juli 2014 07:30

Ingredienser:

1 torrjäst för söta degar

8 dl mjölk

1 msk socker

1 tsk salt

6 dl vetemjöl

150 g smör

 

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda jästen med mjölet.

Tillsätt socker, salt och sist mjölk (40°C, lite varmare än fingervarmt).

Vispa till en jämn smet.

Låt jäsa i 30 minuter.

Rör i det smälta smöret.

Grädda våfflorna på våffeljärn.

Av Maria - 19 juli 2014 07:30

Mängd: ca 3 dl


Ingredienser:

400 g torkade aprikoser

1 vaniljstång

1 citron

2 msk honung


Gör så här:

Lägg aprikoserna i kallt vatten 2-3 timmar.
Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
Skölj citronen noga i ljummet vatten.
Riv skalet av halva citronen och pressa saften ur hela.
Låt aprikoserna rinna av.
Mixa dem tillsammans med vaniljfrön, citronskal och citronsaft i matberedare eller med mixerstav till en slät massa.
Smaksätt med honung.
Förvara marmeladen i kylen.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards