Alla inlägg under juli 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 - 12 pilgrimsmusslor
1 msk olivolja
1 msk smör
Salt
Peppar
Saften av en ½ citron
Garnering:
2 msk finhackad rödlök
1 msk kapris
2 msk rostade pinjenötter
Röda vinbär
Citronrasp
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör.
Bryn musslorna hastigt runt om så att de får färg med inte blir genomstekta.
Strö på lite salt, svartpeppar och färskpressad citron.
Lägg musslorna på ett serveringsfat och toppa med rödlök, kapris, pinjenötter, röda vinbär och citronrasp.
Servera genast.
Ingredienser:
35 cl gin (t ex. Tanqueray)
20 cl citronjuice
20 cl granatäpplesockerlag
2 flaskor champagne (t ex. André Jaquart bl. de blanc)
Citronzest
GRANATÄPPLESOCKERLAG:
20 cl färskpressad granatäpplejuice
30 cl strösocker
Gör så här:
Granatäppelsockerlag:
Mät upp juicen och sockret i en kastrull.
Rör om under uppvärming på låg värme tills det att sockret har löst upp sig.
Låt det svalna och häll över det i en ren flaska och förvara sedan i kylen.
Mät upp samtliga ingredienser förutom champagne i en tom och ren flaska om 75 cl.
Förslut och förvara i kylskåp.
När det är dags att servera är det bara att hälla upp 5 cl French 75.5 i en champagnecoupe, toppa med 10 cl kall champagne, röra om och servera med en citronzest.
Antal: 6 stora glas
Ingredienser:
2 bananer
1 liter mild vaniljyoghurt (2%)
4 dl frysta bär, tex hallon
2 tsk honung
Gör så här:
Skala bananerna och skär dem i mindre bitar.Antal: 8-10 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter för små formar eller ca 35 minuter en stor form
Ingredienser:
Romglass:
4 äggulor
1 dl Strösocker
2 dl mjölk
1 ½ dl vispgrädde
1 dl Glykossirap
2 msk rom
1 dl russin
1 dl hackade valnötter
Kaka:
300 g mandelmassa
150 g smör eller margarin
2 ägg
1 ¼ dl vetemjöl
2 msk Vaniljsocker Fairtrade
4–5 päron
Sås:
1 dl Cane Syrup
½ dl rom
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Vispa samman äggulor och socker.
Koka upp mjölk, grädde och glykossirap.
Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.
Sila genom finmaskig sil.
Tillsätt rom, russin och nötter.
Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 tim och rör om då och då.
Blanda samman sirap och rom till en sås och ställ åt sidan till serveringen.
Riv mandelmassan och vispa samman den med matfettet.
Tillsätt äggen, ett i sänder.
Rör i mjöl och vaniljsocker och arbeta till en slät smet.
Skala päronen, skär dem i bitar och vänd ner i smeten.
Häll upp i en stor smord form eller 8–10 smorda portionsformar.
Grädda mitt i ugnen i 200° ca 20 min för små formar eller ca 35 min för en stor form.
Dofta lite florsocker över kakan/kakorna.
Servera kakan lätt ljummen eller kall med en klick romglass och såsen till.
Antal: 10 stycken
Ingredienser:
200 g cream cheese
3 msk pepparrotsvisp
3 msk vispgrädde
10 skivor rågbröd eller kavring
200 g gravad lax i skivor
2 tsk rosépeppar
örter till garnering
Gör så här:
Vispa ihop cream cheese, pepparrotsvisp och grädde med elvisp i en bunke.
Stansa ut brödrundlar, ca 8 cm i diameter.
Bred på ostkrämen.
Toppa med laxskivorna.
Garnera med rosépeppar och örter.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 dl kokt quinoapasta med persilja (ca 250 g före kokning), finns i välsorterade hälsokostaffärer
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
1 ask ekologiska körsbärstomater
1 dl balsamvinäger
Salt
Peppar
1 kruka färsk basilika
Ärtpesto:
2 dl frysta gröna ärtor
1 dl hasselnötter eller skållad mandel
½ dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Ingredienser:
1 torrjäst för söta degar
8 dl mjölk
1 msk socker
1 tsk salt
6 dl vetemjöl
150 g smör
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda jästen med mjölet.
Tillsätt socker, salt och sist mjölk (40°C, lite varmare än fingervarmt).
Vispa till en jämn smet.
Låt jäsa i 30 minuter.
Rör i det smälta smöret.
Grädda våfflorna på våffeljärn.
Mängd: ca 3 dl
Ingredienser:
400 g torkade aprikoser
1 vaniljstång
1 citron
2 msk honung
Gör så här:
Lägg aprikoserna i kallt vatten 2-3 timmar.Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|