Direktlänk till inlägg 1 november 2014

Harpaté

Av Maria - 1 november 2014 14:30

Antal: 16 skivor

Ugn: 180 grader, ca 90 minuter


Ingredienser:

1 hare

500 g fläskkött, t.ex bog

200 g smör

4 äggulor

3 msk konjak

Salt

Peppar

Enbär

200 g späck i tunna skivor


Marinad:

1 flaska rödvin

1 dl olja

½ dl rödvinsvinäger

1 skalad och skivad morot

1 skalad och skivad gul lök

2 tsk timjan

2 lagerblad

1 tsk svart- och vitpepparkorn


Gör så här:
Stycka haren och skär fläskköttet i mindre bitar.

Blanda ingredienserna till marinaden.

Låt köttet ligga i marinaden minst 2 dygn.


Bryn haren och fläsket och lägg över det i en gryta.

Häll på den silade marinaden och låt koka tills köttet är välkokt, 3/4 - 1 timme.


Ta upp köttet och låt det svalna.

Bena ur haren.

Sätt ugnen på 180 grader.

Mal har- och fläskköttet eller finfördela det i matberedare (inte för fint).

Rör smör, äggulor och konjak.

Smaksätt med salt, peppar och krossade enbär.

Blanda med det malda köttet.

Klä en form, rymd ca liter, med späckskivor.

Fyll formen med smeten och täck med späck.

Grädda patén i vattenbad i ugnen ca 90 minuter.

Låt patén svalna i formen och stjälp sedan upp den.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se