Direktlänk till inlägg 23 november 2014
Antal: 10 portioner
Kyl: ca 2 timmar
Ingredienser:
3 gelatinblad
50 g smör
125 g pepparkakor, ca 24 stycken
300 g ädelost
2 dl créme fraiche eller färskost
2-3 färska fikon
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Smält smöret.
Krossa pepparkakorna i mortel eller matberedare.
Blanda med smält smör.
Tryck ut papparkaksmixen i en form med löstagbar botten, 22 cm i diametern.
Mixa ädelost och créme fraiche.
Smaka av, vill du ha den mildare rör ner lite créme fraiche.
Ta upp gelatinet och krama ur vattnet.
Smält gelatinet försiktigt i en kastrull på svag värme.
Vispa snabbt ner ostmixen och vispa ordentligt så det inte bildas gelatinklumpar.
Häll smeten över pepparkaksbotten.
Ställ i kylen i ca 2 timmar.
Garnera med färska fikon.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|