Alla inlägg under december 2014
Ingredienser:
3 cl Cognac
1.5 dl Passionsfruktjuice
1 tsk Sockerlag
1 st Passionsfrukt
1 dl Mousserande vin
Gör så här:
Fyll ett glas till två tredjedelar med krossad is.
Häll därefter över cognacen, passionsfruktjuicen och sockerlagen.
Pressa ur saften från passionsfrukten och låt kärnorna följa med ner i glaset.
Fyll upp med mousserande vin, gärna champagne.
Ingredienser:
5 cl amarettolikör
3 cl citronsaft
2 cl sockerlag (Se tips!)
1 äggvita
Gör så här:
Skaka drinken utan is för att bygga upp en krämig textur på drinken.
Tillsätt is i shakern och skaka för att kyla och vattna ut drinken en aning.
Sila genom finmaskig sil ned i ett kylt Coupette-glas.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
100 g mörk choklad 70 %
3 äggvitor
0,5 krm salt
färska bär
Gör så här:
Smält chokladen över ett vattenbad.
Ställ chokladen åt sidan och låt svalna utan att stelna.
Vispa äggvitor till hårt skum tillsammans med salt.
Rör ner lite av äggvitan i chokladen.
Vänd sedan ner chokladen i äggvitan.
Lägg upp i skålar och ställ in i kylen.
Toppa med bär när desserten ska serveras.
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
400 g rotselleri
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl lätt crème fraiche (5 %)
salt & peppar
250 g brysselkål
2 tsk rapsolja
flingsalt
3 msk smör
1 citron
300 g pilgrimsmussla
20 g rostade och saltade mandlar, hackade
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°, varmluft.
Skala och tärna rotsellerin.
Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker.
Koka upp med buljongtärningar och låt sjuda tills den är helt mjuk.
Spara kokvattnet.
Mosa rotsellerin och blanda med fraiche, salt och peppar.
Spä med lite av kokvattnet tills du får en ganska lös konsistens.
Skär av roten på brysselkålen och plocka av bladen.
Blanda med olja och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de är frasiga, blanda runt minst 1 gång.
Strö över flingsalt.
Bryn 2 msk smör i en liten kastrull.
Låt svalna något och vispa i lite citronsaft.
Värm resterande smör i en panna och stek kammusslorna hastigt på båda sidor.
Salta och peppra lätt.
Rosta mandel i en torr panna.
Lägg upp rotselleripuré på tallrikar och lägg på musslor.
Ringla över brynt citronsmör och toppa med mandel, brysselchips och rivet citronskal.
För en extra lyxig rätt, toppa med lite laxrom.
Ingredienser:
4 Bakpotatisar (stora)
2 dl crème fraîche
2 dl mild yoghurt
3 msk Majonnäs
3,25 msk dill
½ rödlök
½ citron
200 g skalade räkor
100 g crabfish
1 krm salt
1 krm svartpeppar (nymald)
1 romansallad
50 g böngroddar
½ gurka
1 msk rapsolja
1 tsk balsamvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar (nymald)
rostat bröd
Gör så här:
Ställ in potatisen i ugnen i 200°C i upp till 45 minuter.
Blanda créme fraiche, yoghurt och majonäs med hacka dill, finhackad rödlök och smaksätt med saft från en halv citron, salt och nymald svartpeppar.
Avsluta med att blanda i räkor och crabfish.
Antal: 1 glas
Ingredienser:
4 cl gin
2 cl limejuice
3 st isbitar
1 st limeskiva eller citronskiva
Gör så här:
Blanda gin och juice i en shaker.
Lägg iskuber och lime- eller citronskivan i ett cocktailglas.
Sila drinken över.
Tips:
Häll upp drinken i ett högt glas.
Tillsätt club soda till lagom styrka.
Antal: 1 glas
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
5 pilgrimsmusslor, frysta
1 msk kokosmjölk
1 limefrukt, juice
1-2 msk färsk koriander, finhackad
0,5 avokado, finhackad
0,5 röd chilifrukt, finhackad, utan frön
1 grapefrukt, filead
0,5 dl olivolja
5-6 droppar fisksås
0,5 krm mörkt mjukt socker, muscovadosocker el farinsocker
0,5 krm salt
Gör så här:
Tina musslorna något.
Det är lättast att skära dem när det är lite frusna.
Blanda ihop alla ingredienser utom pilgrimsmusslorna.
Lägg allt på ett fat.
Skär musslorna och lägg även dem på fatet.
Plasta och ställ kallt ett par timmar före servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|