Alla inlägg under januari 2015

Av Maria - 27 januari 2015 08:45

Ingredienser:

125 g makrill i tomatsås, 1 burk

250 g keso

1 msk hackad dill

Pressad citron efter smak


Gör så här:

Mosa makrillen och blanda med övriga ingredienser.

Av Maria - 26 januari 2015 20:30

Måndag:

Risotto med korv, vitkålssallad.


Kaffe och kaka.


Tisdag:

Stekt blodpudding, vitkålssallad med lingonssylt och hackade nötter.


Katrinplommonkompott med mjölk.


Onsdag:

Fiskbullar med vit sås, kryddad med klippt kryddgrönt, kokt potatis, broccoli.


Glasspinnar.


Torsdag:

Ärtsoppa med fläsk.


Pannkakor med sylt.


Fredag:

Kyckling Annorlunda, råstekt potatis, tomatsallad.


Hovdessert.


Lördag:
Lunch:

Grillkorv med bröd och sallad med majonnäsdressing.


Middag:

Helstekt gös med svamp, kokt potatis, sky och grönsaksblandning.


Stekta äpplen med vaniljsås.


Söndag:

Lunch: 

Sallad med fisk från lördagens middag, bröd och smör.


Middag:

Pepparrotskött, sås, potatis, brysselkål.


Smulpaj med blåbär, lösvispad grädde.

Av Maria - 26 januari 2015 17:15

Måndag:

Rispytt, bröd:

Fräs riset i lite margarin, blanda med ärter, majs och paprika och ev rester av kyckling.


Tisdag:

Köttbullar, pasta, kokt broccoli


Onsdag:

Vegetarisk ärtsoppa


Baconvåfflor (8 stycken):

Blanda 1 paket mix till frasvåfflor med 1 flaska mineralvatten och 1 paket bacon klippt i små bitar.

Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna ljusbruna.

Servera med lingonsylt.


Torsdag:

Stuvad lake, pressad potatis, blandad grönsallad


Fredag:

Parisare, vitkålssallad


Lördag:

Kroppkakor, rårivna morötter


Söndag:

Rostbiff, kokt potatis, gröna ärter, chutney


Vaniljglass med bär

Av Maria - 26 januari 2015 17:15

Måndag

Frukost: Turkisk yoghurt med ljumma hasselnötter

Lunch: Morotssoppa med pancetta

Middag: Köttbullar med blomkålsmos och ratatouille


Tisdag

Frukost: Ägghack med kallrökt skinka

Lunch: Grekisk sallad på stekt fetaost

Middag: Zucchinilasagne med lax


Onsdag

Frukost: Nypongröt med mandelmjölk

Lunch: Fisksoppa med aioli

Middag: Nötfärslimpa med svamp och oliver


Torsdag

Frukost: Äggröra med kaviar och purjolök

Lunch: Sallad med päron, feta & russin

Middag: Tonfiskburgare


Fredag

Frukost: Kesellafrukost

Lunch: Sparrissoppa med kycklingspett

Middag: Kycklingspett med jordnötssås


Lördag

Frukost: Bacon- och ostomelett

Lunch: Ljummen tomat- och mozzarellasallad med stekt aubergine och pestodressing

Middag: Ryggbiff med salsa & fetaost


Söndag

Frukost: Kesoplättar med havtorn

Lunch: Timjansdoftande lammfärsspett med ajvardipp

Middag: Laxsoppa med saffran

Av Maria - 26 januari 2015 14:15

Måndag:

Spenatsoppa:

Hacka 1 lök och 1 vitlöksklyfta i lite smör.

Tillsätt 250 g tinad hackad spenat och 8 dl hönsbuljong (tärning), droppar av citron, salt och peppar. 

Servera med ägghalvor.


Tisdag:

Tomatströmming:

Hacka 2 tomater.

Blanda med 3 msk chilisås och 2 msk hackad gräslök.

Salta och peppra ca 600 g strömmingsfiléer.

Lägg en klick tomatfyllning på varje filé och rulla ihop.

Lägg filéerna i en smord form.

Häll över ca 3 dl matlagningsgrädde.

Stek i 225 grader ca 20 minuter.

Servera med potatismos.


Onsdag:
Pastaskruvar med olivsås:

Koka 4 portioner pastaskruvar.

Skala, skiva och fräs 2 gula lökar i 3 msk olivolja.

Tillsätt 1 burk krossade tomater, 3 msk tomatpuré, 2 krossade vitlöksklyftor och 2 krm salt.

Låt småputtra tills löken är mjuk.

Tillsätt 2 dl grovhackade gröna oliver.

Hetta upp och häll såsen över pastan.


Torsdag:

Gratinerad skinkmacka:
Skär 8 skivor av ett halvgrovt bröd.

Bred senap på bröden och lägg på 1 skiva skinka, 2 tomatskivor och 1 ostskiva på varje bröd.

Gratinera i 250 grader, 4-5 minuter.

Servera med sallad.


Fredag:

Korvgryta.


Lördag:

Rösti med salami:
Skala och riv 8 potatisar och 2 gula lökar grovt.

Lägg i en skål.

Tillsätt 8 skivor strimlad salami, 1 tsk oregano, salt och peppar.

Stek alltsammans i en panna i olja, ca 10 minuter per sida.

Servera med sallad och bröd.


Söndag:

Spättafilégratäng.

Av Maria - 26 januari 2015 12:45

Måndag:

Kokt torsk, kokt potatis, äggsås, grönsallad


Tisdag:

Saftig köttfärslimpa, potatismos, vitkålssallad


Onsdag:
Grönsakssoppa, ostsmörgås


Apelsinris


Torsdag:

Kokt fläskkorv, kårotsfräs


Frukt


Fredag:

Stekt spätta, kokt potatis, sås, grönsallad

Blanda en sås av 2 dl lätt crème fraiche, 2 msk finhackad ättiksgurka, 1 msk kapris och lite hackad persilja.


Lördag:

Pasta med gorgonzolasås, grönsallad, bröd


Apelsindessert:

Skala och skiva apelsiner.

Vispa grädde och smaksätt den med lite chokladsås.

Blanda ner apelsinskivorna.


Söndag:

Kalvschnitzel, råstekt potatis, kryddsmör, sprödkokta grönsaker


Mockafromage

Av Maria - 25 januari 2015 17:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
500 g rödkål

2 msk olivolja/rapsolja

1 tsk sesamolja

2 msk vitvinsvinäger

3 msk sesamfrön

½ dl hackad färsk koriander

Salt

Peppar


Gör så här:

Strimla rödkålen och blanda med oliv- eller rapsolja, sesamolja och vinäger.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna så att de får lite färg.

Ha inte för hög värme, de bränns lätt.

Blanda ner koriander och smaka av salladen med salt och peppar.

Strö till sist över sesamfröna.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards