Alla inlägg under januari 2015
Ingredienser:
125 g makrill i tomatsås, 1 burk
250 g keso
1 msk hackad dill
Pressad citron efter smak
Gör så här:
Mosa makrillen och blanda med övriga ingredienser.
Måndag:
Risotto med korv, vitkålssallad.
Kaffe och kaka.
Tisdag:
Stekt blodpudding, vitkålssallad med lingonssylt och hackade nötter.
Katrinplommonkompott med mjölk.
Onsdag:
Fiskbullar med vit sås, kryddad med klippt kryddgrönt, kokt potatis, broccoli.
Glasspinnar.
Torsdag:
Ärtsoppa med fläsk.
Pannkakor med sylt.
Fredag:
Kyckling Annorlunda, råstekt potatis, tomatsallad.
Hovdessert.
Lördag:
Lunch:
Grillkorv med bröd och sallad med majonnäsdressing.
Middag:
Helstekt gös med svamp, kokt potatis, sky och grönsaksblandning.
Stekta äpplen med vaniljsås.
Söndag:
Lunch:
Sallad med fisk från lördagens middag, bröd och smör.
Middag:
Pepparrotskött, sås, potatis, brysselkål.
Smulpaj med blåbär, lösvispad grädde.
Måndag:
Rispytt, bröd:
Fräs riset i lite margarin, blanda med ärter, majs och paprika och ev rester av kyckling.
Tisdag:
Köttbullar, pasta, kokt broccoli
Onsdag:
Vegetarisk ärtsoppa
Baconvåfflor (8 stycken):
Blanda 1 paket mix till frasvåfflor med 1 flaska mineralvatten och 1 paket bacon klippt i små bitar.
Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna ljusbruna.
Servera med lingonsylt.
Torsdag:
Stuvad lake, pressad potatis, blandad grönsallad
Fredag:
Parisare, vitkålssallad
Lördag:
Kroppkakor, rårivna morötter
Söndag:
Rostbiff, kokt potatis, gröna ärter, chutney
Vaniljglass med bär
Måndag
Frukost: Turkisk yoghurt med ljumma hasselnötter
Lunch: Morotssoppa med pancetta
Middag: Köttbullar med blomkålsmos och ratatouille
Tisdag
Frukost: Ägghack med kallrökt skinka
Lunch: Grekisk sallad på stekt fetaost
Middag: Zucchinilasagne med lax
Onsdag
Frukost: Nypongröt med mandelmjölk
Lunch: Fisksoppa med aioli
Middag: Nötfärslimpa med svamp och oliver
Torsdag
Frukost: Äggröra med kaviar och purjolök
Lunch: Sallad med päron, feta & russin
Middag: Tonfiskburgare
Fredag
Frukost: Kesellafrukost
Lunch: Sparrissoppa med kycklingspett
Middag: Kycklingspett med jordnötssås
Lördag
Frukost: Bacon- och ostomelett
Lunch: Ljummen tomat- och mozzarellasallad med stekt aubergine och pestodressing
Middag: Ryggbiff med salsa & fetaost
Söndag
Frukost: Kesoplättar med havtorn
Lunch: Timjansdoftande lammfärsspett med ajvardipp
Middag: Laxsoppa med saffran
Måndag:
Spenatsoppa:
Hacka 1 lök och 1 vitlöksklyfta i lite smör.
Tillsätt 250 g tinad hackad spenat och 8 dl hönsbuljong (tärning), droppar av citron, salt och peppar.
Servera med ägghalvor.
Tisdag:
Tomatströmming:
Hacka 2 tomater.
Blanda med 3 msk chilisås och 2 msk hackad gräslök.
Salta och peppra ca 600 g strömmingsfiléer.
Lägg en klick tomatfyllning på varje filé och rulla ihop.
Lägg filéerna i en smord form.
Häll över ca 3 dl matlagningsgrädde.
Stek i 225 grader ca 20 minuter.
Servera med potatismos.
Onsdag:
Pastaskruvar med olivsås:
Koka 4 portioner pastaskruvar.
Skala, skiva och fräs 2 gula lökar i 3 msk olivolja.
Tillsätt 1 burk krossade tomater, 3 msk tomatpuré, 2 krossade vitlöksklyftor och 2 krm salt.
Låt småputtra tills löken är mjuk.
Tillsätt 2 dl grovhackade gröna oliver.
Hetta upp och häll såsen över pastan.
Torsdag:
Gratinerad skinkmacka:
Skär 8 skivor av ett halvgrovt bröd.
Bred senap på bröden och lägg på 1 skiva skinka, 2 tomatskivor och 1 ostskiva på varje bröd.
Gratinera i 250 grader, 4-5 minuter.
Servera med sallad.
Fredag:
Lördag:
Rösti med salami:
Skala och riv 8 potatisar och 2 gula lökar grovt.
Lägg i en skål.
Tillsätt 8 skivor strimlad salami, 1 tsk oregano, salt och peppar.
Stek alltsammans i en panna i olja, ca 10 minuter per sida.
Servera med sallad och bröd.
Söndag:
Måndag:
Kokt torsk, kokt potatis, äggsås, grönsallad
Tisdag:
Saftig köttfärslimpa, potatismos, vitkålssallad
Onsdag:
Grönsakssoppa, ostsmörgås
Apelsinris
Torsdag:
Kokt fläskkorv, kårotsfräs
Frukt
Fredag:
Stekt spätta, kokt potatis, sås, grönsallad
Blanda en sås av 2 dl lätt crème fraiche, 2 msk finhackad ättiksgurka, 1 msk kapris och lite hackad persilja.
Lördag:
Pasta med gorgonzolasås, grönsallad, bröd
Apelsindessert:
Skala och skiva apelsiner.
Vispa grädde och smaksätt den med lite chokladsås.
Blanda ner apelsinskivorna.
Söndag:
Kalvschnitzel, råstekt potatis, kryddsmör, sprödkokta grönsaker
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g rödkål
2 msk olivolja/rapsolja
1 tsk sesamolja
2 msk vitvinsvinäger
3 msk sesamfrön
½ dl hackad färsk koriander
Salt
Peppar
Gör så här:
Strimla rödkålen och blanda med oliv- eller rapsolja, sesamolja och vinäger.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna så att de får lite färg.
Ha inte för hög värme, de bränns lätt.
Blanda ner koriander och smaka av salladen med salt och peppar.
Strö till sist över sesamfröna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|