Alla inlägg under april 2015

Av Maria - 26 april 2015 16:15

2001 (Torsdag)

Matkalendern: Husets soppa


2003 (Lördag)

Matkalendern: Räkwok á la Ida


2004 (Måndag)

Matkalendern: Potatisplättar med örtsås


2008 (Lördag)

Matkalendern: Örtkryddad laxfilé




ANNONS
Av Maria - 26 april 2015 11:30

Ingredienser:

1 kg körsbär

3 dl sur vinbärssaft

500-800 g (6-9 dl) socker

1 kryddmått natriumbensoat per kg färdig sylt


Gör så här:

Rensa, skölj och kärna ur bären.

Lägg bären i en syltgryta och häll på saften.

Hetta långsamt upp bären och låt dem koka ca 5 minuter.

Tillsätt sockret och låt sylten koka ca 10 minuter eller tills bären ser klara ut.

Skaka grytan då och då.

Dra av grytan från värmen.

Skumma sylten väl.

Tillsätt natriumbenoat utrört i lite sylt.

Ös upp sylten på varma burkar.

Paraffinera och bind över burkarna.

ANNONS
Av Maria - 25 april 2015 19:00

Ingredienser:

200 g smör eller magarin

2 1/2 dl socker

1 msk sirap

75 g sötmandel

5 1/4 dl mjöl

1 tsk bikarbonat


Gör så här:

Rör smör, socker och sirap tills massan blir porös.

Den oskållade, grovt skurna madeln blandas i.

Bikarbonaten löses i ett par tsk ljumt vatten och iröres.

Degen får stå en stund på kallt ställe.

Gör en ganska tjock rulle, 3 - 3 1/2 cm i genom skärning av degen och skär 1/2 cm tjocka skivor, som läggs på smord plåt och gräddas i ca 200 grader.

Dessa kakor är fort och lätt utbakade.

Av Maria - 25 april 2015 16:15

2001 (Onsdag)

Matkalendern: Malins korvgryta


2003 (Fredag)

Matkalendern: Färskaka med potatismos


2004 (Söndag)

Matkalendern: Spätta á l´orange


2008 (Fredag)

Matkalendern: Kebabpizza




Av Maria - 24 april 2015 19:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 g oxfilé

170 g ädelost

2 dl créme fraiche

140 g bladspenat

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

Salt

Peppar

3 msk smör/Kokosfett


Gör så här:

Ta fram oxfilén en timme innan du ska steka den.

Smält ädelosten på medelvärme och bland med créme fraiche.

Peppra lite.

Blanda spenaten med olivolja, vinäger, salt och peppar.

Salta och peppra köttet och stek några få minuter på varje sida i smör eller kokosfett.

Av Maria - 24 april 2015 06:30

2001 (Tisdag)

Matkalendern: Ugnapannkaka


2003 (Torsdag)

Matkalendern: Gratinerad löksoppa


2004 (Lördag)

Matkalendern: Färslåda med banan


2008 (Torsdag)

Matkalendern: Septembergrytan




Av Maria - 23 april 2015 18:55

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 portionsbitar torsk, sammanlagt 700 g

2 msk salt

100 g smör

150 g tomater

100 g svarta oliver

150 g halloumi

3 msk smör/kokosfett

1 msk kapris

Saften och skalet av 1/2 ekologisk citron

1/2 kruka färsk basilika

Salt

Peppar

70 g salladsblad


Gör så här:

Lägg fisken i en kastrull.

Strö över salt och vatten så att det täcker fisken ordentligt.

Låt stå i 10-15 minuter.

Koka upp vattnet och dra sedan bort kastrullen, från värmen.

Låt stå i 5-10 minuter.

Smält smöret och tillsätt rivet citronskal och pressad saft.

Skär tomaterna i bitar och blanda ner tillsammans med svarta oliver, kapris, basilika, salt och peppar i smöret.

Skär halloumin i skivor och stek i smör eller kokosfett i en separat stekpanna.

Lägg upp torskbitarna på tallrikar.

Fördela tomatsmöret över.

Garnera med lite extra basilikablad.

Servera med salladsblad.

Av Maria - 23 april 2015 06:15

2001 (Måndag)

Matkalendern: Spenatfisk


2003 (Onsdag)

Matkalendern: Pasta med valnöts- och persiljesås


2004 (Fredag)

Matkalendern: Strimlad kyckling med cashewnötter


2008 (Onsdag)

Matkalendern: Sallad med fetaost, melon och basilika




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se