Direktlänk till inlägg 19 juli 2015

Steak sandwich med svamp

Av Maria - 19 juli 2015 09:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1/2 tsk salt

1/2 tsk nymalen svartpeppar

1 tsk hackad färsk rosmarin

750 g från mitten av oxfilén

2 tsk olivolja

1 1/4 dl créme fraiche

2 msk riven pepparrot

2 tsk dijonsenap

2 msk smör

350 g skivad svamp

Salt

Nymalen svartpeppar

8 skivor knaprigt surdegsbröd, smörade

225 g riven fontinaost

1 paket späda ruccolablad


Gör så här:

Lägg salt, peppar och rosmarin i en mixer.

Kör tills allt är finmalet.

Skär filén i 4 bitar.

Lägg köttbitarna mellan plastfolie och banka försiktigt på dem tills de är cirka 6 mm tjocka.

Gnid in köttet med olivolja.

Strö över rosmarinblandningen och ställ åt sidan.

Blanda créme fraiche, pepparrot och senap i en skål och ställ åt sidan.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.

Lägg i den skivade svampen, salta och peppra och stek i cirka 5 minuter tills svampen är mjuk och gyllenbrun.

Hetta upp grillen till medelhög värme (cirka 200 grader).

Olja in grillgallret och grilla köttet i 2-3 minuter på varje sida eller tills de är så genomstekt som du vill ha det.

Grilla brödet med den smörade sidan neråt i cirka 2 minuter tills det är knaprigt och har fått svarta grillränder.

Bred créme fraiche-blandningen på brödskivorna.

Fördela köttbitarna och svampen på 4 brödskivor, strö över ost och ruccola och lägg de resterande 4 brödskivorna ovanpå.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:16

Ingredienser:500 g päron, skalade och urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)1 vaniljstång2 tsk Vaniljsocker Fairtrade   Gör så här:Blanda päron och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3–10 minuter beroende på vilke...

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:13

Ingredienser: 500 g plommon, urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)2 st kanelstänger1 tsk stött kardemumma1 citron, skal och saft   Gör så här: Skölj, rensa och dela frukten.Blanda plommon och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. ...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:45

        Antal: ca 8-10 personer Ugn: 150 grader, 50 minuter   Ingredienser: 225 g smör 3½ dl ljusbrunt farinsocker 2 nektariner, skivade 150 g blåbär eller björnbär 1 lime 4 ägg 3½ dl vetemjöl 1 tsk malen kardemumma Sa...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:00

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter   Ingredienser:2 morötter, skalade och slantade1 gul lök, hackad2 msk olivolja7 dl vatten500 g krossade tomater1 kycklingbuljongtärning½–1 msk honung½ msk balsamvinäger½ tsk salt½ tsk nyma...

Av Maria - Söndag 14 juli 09:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser:200 g morötter200 g vitkål1 gul lök250 g broccoli1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta, finriven2 msk fisksås2 msk japansk soja1 msk strösockerca 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)½ dl cashewnöttersalt Till servering:4 ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se