Direktlänk till inlägg 19 juli 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk hackad färsk rosmarin
750 g från mitten av oxfilén
2 tsk olivolja
1 1/4 dl créme fraiche
2 msk riven pepparrot
2 tsk dijonsenap
2 msk smör
350 g skivad svamp
Salt
Nymalen svartpeppar
8 skivor knaprigt surdegsbröd, smörade
225 g riven fontinaost
1 paket späda ruccolablad
Gör så här:
Lägg salt, peppar och rosmarin i en mixer.
Kör tills allt är finmalet.
Skär filén i 4 bitar.
Lägg köttbitarna mellan plastfolie och banka försiktigt på dem tills de är cirka 6 mm tjocka.
Gnid in köttet med olivolja.
Strö över rosmarinblandningen och ställ åt sidan.
Blanda créme fraiche, pepparrot och senap i en skål och ställ åt sidan.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Lägg i den skivade svampen, salta och peppra och stek i cirka 5 minuter tills svampen är mjuk och gyllenbrun.
Hetta upp grillen till medelhög värme (cirka 200 grader).
Olja in grillgallret och grilla köttet i 2-3 minuter på varje sida eller tills de är så genomstekt som du vill ha det.
Grilla brödet med den smörade sidan neråt i cirka 2 minuter tills det är knaprigt och har fått svarta grillränder.
Bred créme fraiche-blandningen på brödskivorna.
Fördela köttbitarna och svampen på 4 brödskivor, strö över ost och ruccola och lägg de resterande 4 brödskivorna ovanpå.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|