Direktlänk till inlägg 26 juli 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 msk matolja
2 gula lökar, tunt skivade
Salt
Nymalen svartpeppar
500 g nötfärs
3/4 dl torrt ströbröd
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatketchup, plus extra till servering
4 skivor cheddarost
8 skivor bacon
4 ananasringar
4 hamburgerbröd, delade med smör på
2 tsk smör
4 ägg
Salladsblad till servering
tomatskivor till servering
8 skivor inglagda rödbetor, avrunna till servering
Gör så här:
Hetta upp oljan i en stekpanna med medelhög värme.
Lägg i löken, salta och peppra.
Stek under omrörning cirka 15 minuter eller tills löken är mjuk och gyllenbrun.
Hetta upp grillen till medelhög värme (cirka 200 grader).
Blanda nötfärs, ströbröd, vitlök, 2 msk ketchup, salt och peppar i en skål.
Forma till 4 färsbiffar.
Olja in grillgallret och grilla i cirka 4 minuter på varje sida tills biffarna är genomstekta.
Ställ åt sidan och håll varma.
Lägg en ostskiva på varje biff.
Lägg baconskivorna på grillen i cirka 4 minuter eller tills de är knapriga.
Ställ åt sidan.
Grilla ananasringarna i 3 minuter på varje sida tills de har fått svarta grillränder.
Grilla hamburgerbröden gyllenbruna i cirka 1 minut.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Stek äggen i smöret.
Klicka lite extra ketchup på varje brödskiva.
Lägg på salladsblad, tomat, biff, lök, bacon, ananas, rödbetor, ägg och avsluta med ovandelen av brödet.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|