Alla inlägg under oktober 2015

Av Maria - 4 oktober 2015 08:24




Antal: 6 portioner

Koktid: ca 1,5 timma


Ingredienser:

1 kg benfritt nötkött, t.ex högrev, fransyska

Smör

1,5 msk vetemjöl

2 vitlöksklyftor

2 msk kalvfond

5 dl vatten

2 dl rödvin

3 msk tomatpuré

2 tsk timjan

2 msk paprikapulver

2 tsk curry

2 lagerblad

1 tsk socker

Salt

Svartpeppar

3 gula lökar

2 morötter

1 squash


Servera med:

2 dl cremé fraiche

Kokt potatis

En god sallad


Gör så här:

Skär köttet i stora bitar.

Bryn köttet i smör och lägg bitarna i en stor gryta efterhand.

Strö över vetmjöl.

Skär vitlöken i tunna skivor och lägg i den.

Tillsätt vatten, kalvfond, rödvin, tomatpuré och kryddor.

Låt allt koka under lock ca 1 timme.

Skär lök, morötter och squash i stora bitar och lägg dem i grytan.

Låt puttra ytterligare 1/2 timme.

Smaka av med salt och peppar och servera med en klick cremé fraiche, kokt potatis och en god sallad.




ANNONS
Av Maria - 3 oktober 2015 12:24

Antal: 8-10 portioner

Ugn: 125 grader, ca 5 timmar


Ingredienser:

2 kg fläskkarré med ben

2 msk flingsalt

1 tsk nymald svartpeppar

1 msk rökt paprikapulver

2 st lökar

1 st vitlök

500 g rökig barbequesås

2 dl stark buljongtärning


Till servering:

Portionsbröd eller mjuka tortillabröd

Grillad majs

Cole slaw


Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Skölj och torka köttet.

Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.

Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.

Lägg i köttet.

Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.

Häll på barbequesås och buljong över köttet.

Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen i ca 5 timmar.

När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.

Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören.

ANNONS

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se