Alla inlägg under november 2015

Av Maria - 24 november 2015 14:30

Antal: 128 kolor


Ingredienser:

1 dl ljus sirap
1 dl farinsocker
5 dl strösocker
3 dl grädde
1 msk smör


Gör så här:

Rör ihop och koka allt utom smör i cirka 40-50 minuter på lite över medelvärme.
Rör kolan ofta för grädden bränner lätt.
Kolasmeten ska vara ca 120 grader varm - kolla med en stektermometer.
Gör också kulprovet för att se så att kolan är färdigkokt.

Dvs droppa några droppar kola i ett glas med kallt vatten.

Kan du rulla dropparna till små kolabollar så är kolan klar.

Koka annars kolan några minuter till tills du kan göra kulprovet eller kolan är 120 grader.
Tillsätt smöret på slutet så blir kolan blank.
Bred ut kolasmeten i smord långpanna eller på bakplåtspapper, cirka 0,5 cm tjockt.
Skär ut kolabitar, förslag är 16 diagonala snitt och 8 vågräta.

Du kan också vänta tills kolan har svalnat och klippa ut kolabitar.
Då får du ut 128 kolor.
Låt kolan svalna, ta isär och slå ev. in kolorna i klippta små smörpapper.

Av Maria - 24 november 2015 11:30




Antal: ca 60 stycken


Ingredienser:

3/4 dl Florsocker
3 dl Strösocker
1½ dl vatten
1 dl Glykossirap
1 krm pepparmintsolja eller annan smaksättning
hushållsfärg

 

Gör så här:

Sikta florsocker på en plåt.

Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja.

Rör ihop socker, vatten och glykossirap i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp på medelhög värme och koka till en temperatur på 152 °C eller droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten, om den stelnar och kan brytas är den färdig.

Ta kastrullen från värmen och rör i smaksättning och färg.

Klicka upp smeten på papperet eller häll i formarna.

Du kan även göra klickar av smeten och trycka fast en halv grillpinne i trä så får du klubbor istället. Vänd bitarna i florsockret innan de läggs i en burk med tättslutande lock.




Godis · Jul
Av Maria - 24 november 2015 06:38

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Kyckling:

500-600 g kycklingfilé

Smör eller kokosfett att steka i


Jordnötssås:

2 dl kokosmjölk

1½ dl vispgrädde

5 msk jordnötssås

1 tsk sambal oelek

½ pressad citron

Salt

Peppar


Tillbehör:

1 blomkålshuvud

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger


Gör så här:

Skär filéerna i strimlor.

Fräs tills de är genomstekta.

Jordnötssås: Häll kokosmjölk, vispgrädde, jordnötssmör, sambal oelek, citronsaft och soja i en separat kastrull. Vispa ihop ingredienserna och låt puttra ett par minuter.

Häll såsen över den frästa kycklingen och låt det hela bli varmt.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt blomkål med olja och vinäger.

Fågel · LCHF · Lunch · Middag
Av Maria - 23 november 2015 18:15

Måndag:

Hoisinwokad falukorv och äggnudlar


Tisdag:
Tacoköttbullar


Onsdag:

Currytorsk i ugn med squash


Torsdag:
Pasta- och skinksallad


Fredag:

Kycklingburgare med cheddarsås och Monterey jack


Lördag:

Falsk fläskfile


Söndag:

Varm macka med köttfärssås och bearnaisesås

Av Maria - 23 november 2015 18:15

Måndag:

Krämig risotto


Tisdag:

Krämig lasagne


Onsdag:

Pastasås med bacon och sweet chilisås


Torsdag:

Fyllda frallor med ost och skinka


Fredag:

Krämig kycklingpaj


Lördag:

Färsbiffar i sås med soltorkade tomater


Söndag:

Köttgryta emd rödvin och lök

Av Maria - 23 november 2015 15:15

Måndag:

Kikärtspasta - skinksås, ärtor och broccoli


Tisdag:

Kycklinggryta med bacon, champinjoner och sötpotatispasta


Onsdag:

Korvstroganoff med ris och ärtor


Torsdag:

Vegetarisk lasagne


Fredag:

Tacogratäng med tillbehör


Lördag:

Kycklingsallad


Söndag:

Dillkött och potatis

Av Maria - 23 november 2015 14:15

Måndag:

Grynkorv, potatis och vitsås


Tisdag:
Kyckling i srirachasås och ris


Onsdag:

Kalops och potatis


Torsdag:

Pannbiff med lök och potatis


Fredag:

Köttbullar och mos


Lördag:

Lasagne


Söndag:

Taco

Av Maria - 23 november 2015 13:45

Måndag:

Ugnsfalukorv med krämig broccoli- och tomatröra


Tisdag:

Köttbullar i tomatsås


Onsdag:

Torsk i dillsås


Torsdag:

Korvsoppa med majs


Fredag:

Tacopizza på tortillabröd


Lördag:

Krämig kycklinggryta med smak av curry


Söndag:

Boeuf bourguignon

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards