Direktlänk till inlägg 5 december 2015
Antal: 6-8 portioner
Ugn: 175 grader, tills de fått fin färg
Ingredienser:
2 tjocka revbensspjäll á 1,2-1,5 kg, knäckta
100 g smält smör
½ dl kinesisk soja
3 msk honung (ej flytande)
1 tsk malen ingefära
½ tsk salt
Rejält med nymalen svartpeppar
Gör så här:
Spola av spjällen i kallt vatten, lägg dem i en rymlig kastrull och häll på vatten så att det täcker.
Koka upp och koka under lock i ca 1 timme.
Ta upp och låt svalna.
Detta kan göras dagen innan.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör, soja, honung, ingefära, salt och peppar.
Lägg spjällen hela i en långpanna och pensla på marinaden.
Ställ in i ugnen tills de får fin färg och känns mjuka.
Pensla gärna på mer marinad under tiden de är i ugnen.
Låt svalna något och skär upp.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|