Direktlänk till inlägg 25 december 2015

Helstekt entrecôte

Av Maria - 25 december 2015 09:26

Antal: 8 portioner

Ugn: 70 grader, Använd en stektermometer till detta recept. Medium/rare = 56 grader, Medium = 60 grader. Well done = 66 grader

 

Ingredienser:

2 kg  välmörad entrecote (rumstempererad)
4 klyftor  vitlök
1 knippe  persilja
3 kvistar  rosmarin
0,5 kruka  timjan
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn

 

Gör så här:

Låt alltid köttet bli rumstempererat innan det ska stekas.

Aldrig kylskåpskallt kött direkt i pannan/ugnen!

Det är då man lätt får en grå rand runt stekytan.

Temperaturen i stekpannan sjunker dessutom hastigt och köttet börjar koka istället för att steka.

 


Sätt ugnen på 70 grader. 
Hacka vitlöken och örterna och strö ut på en bricka, salta och peppra. 
Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna. 
Bryn köttet i en stekpanna med olja. 
Sätt en stektermometer i köttet och stek på en plåt i ugnen till önskad innertemperatur (se tipsrutan). 
Låt köttet vila i 10 minuter innan servering. 
Skiva köttet i tunna skivor och krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:16

Ingredienser:500 g päron, skalade och urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)1 vaniljstång2 tsk Vaniljsocker Fairtrade   Gör så här:Blanda päron och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3–10 minuter beroende på vilke...

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:13

Ingredienser: 500 g plommon, urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)2 st kanelstänger1 tsk stött kardemumma1 citron, skal och saft   Gör så här: Skölj, rensa och dela frukten.Blanda plommon och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. ...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:45

        Antal: ca 8-10 personer Ugn: 150 grader, 50 minuter   Ingredienser: 225 g smör 3½ dl ljusbrunt farinsocker 2 nektariner, skivade 150 g blåbär eller björnbär 1 lime 4 ägg 3½ dl vetemjöl 1 tsk malen kardemumma Sa...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:00

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter   Ingredienser:2 morötter, skalade och slantade1 gul lök, hackad2 msk olivolja7 dl vatten500 g krossade tomater1 kycklingbuljongtärning½–1 msk honung½ msk balsamvinäger½ tsk salt½ tsk nyma...

Av Maria - Söndag 14 juli 09:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser:200 g morötter200 g vitkål1 gul lök250 g broccoli1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta, finriven2 msk fisksås2 msk japansk soja1 msk strösockerca 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)½ dl cashewnöttersalt Till servering:4 ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se