Direktlänk till inlägg 25 december 2015

Helstekt entrecôte

Av Maria - 25 december 2015 09:26

Antal: 8 portioner

Ugn: 70 grader, Använd en stektermometer till detta recept. Medium/rare = 56 grader, Medium = 60 grader. Well done = 66 grader

 

Ingredienser:

2 kg  välmörad entrecote (rumstempererad)
4 klyftor  vitlök
1 knippe  persilja
3 kvistar  rosmarin
0,5 kruka  timjan
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn

 

Gör så här:

Låt alltid köttet bli rumstempererat innan det ska stekas.

Aldrig kylskåpskallt kött direkt i pannan/ugnen!

Det är då man lätt får en grå rand runt stekytan.

Temperaturen i stekpannan sjunker dessutom hastigt och köttet börjar koka istället för att steka.

 


Sätt ugnen på 70 grader. 
Hacka vitlöken och örterna och strö ut på en bricka, salta och peppra. 
Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna. 
Bryn köttet i en stekpanna med olja. 
Sätt en stektermometer i köttet och stek på en plåt i ugnen till önskad innertemperatur (se tipsrutan). 
Låt köttet vila i 10 minuter innan servering. 
Skiva köttet i tunna skivor och krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 1 april 18:28

Måndag: Kycklingwok: Strimla kycklingfilé och woka i omgångar i het olja. Blanda ner i nudelsallad, strö över cashewnötter.   Nougatdessert: Servera en kula dajmglass med hackade rostade hasselnötter och baknougat som fått smälta på svag värme ...

Av Maria - Måndag 1 april 06:00

Måndag: Kyckling med rotsaker.   Tisdag: Paprikasoppa: Fräs 1 hackad gul lök tillsammans med 3 gröna urkärnade paprikor i små bitar. Tillsätt ca 5 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks). Låt soppan koka under lock tills grönsakerna är mj...

Av Maria - Söndag 31 mars 17:01

      Mängd: 3½ dl   Ingredienser: 2 apelsiner 1 rött äpple 1 päron 1 tsk ljus honung (kan uteslutas) Isbitar   Gör så här:Pressa frukterna till juice. Rör eventuellt i honungen. Häll upp i glas och lägg i några isbitar. ...

Av Maria - Söndag 31 mars 13:15

Ingredinser: 1 kyckling, ca 1200 g eller kycklingdelar 10-12 små gula lökar 200 g champinjoner, färska eller från burk 2-3 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 1 dl vatten 1/2 smulad buljongtärning 2 dl vitt torrt vin 1 burk tomater med spad...

Av Maria - Söndag 31 mars 12:58

      Antal: ca 24 stycken Ugn: 175 grader, ca 15 minuter   Ingredienser: 200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 dl hasselnötter, grovhackade 150 g vit...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se