Direktlänk till inlägg 25 december 2015

Pocherad piggvar med vitvinssås på löjrom, kaviar och laxrom

Av Maria - 25 december 2015 10:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 150 grader, ca 12 minuter


Ingredienser:

700 g  piggvarsfilé utan skinn
1  bananschalottenlök, finhackad
2 dl  vitt vin
2 msk  smör
Salt


VITVINSSÅS:
1 dl  skivad schalottenlök
1  timjankvist
1 msk  + 2 msk smör
3 dl  vitt vin
4 dl  fiskbuljong
4 dl  + 1 dl vispgrädde
1,5 tsk  maizena

1,5 tsk vatten
Salt


SÅSTILLBEHÖR:
2 msk  crème fraiche
10 g  löjrom
10 g  lax- eller forellrom
10 g  kaviar
1 msk  finskuren gräslök

 

Gör så här: 


Sätt ugnen på 150 grader. 


Börja med vitvinssåsen:

Fräs lök och timjan i 1 msk smör i en kastrull 1 minut utan att de får färg.

Tillsätt vinet och koka tills cirka 1,5 dl vätska återstår.

Tillsätt buljong och koka tills cirka 2 dl vätska återstår. 
Koka 4 dl grädde i en separat kastrull på medelvärme tills cirka 2 dl återstår, rör om då och då.

Vispa ner den reducerade grädden i vitvinskoket.

Red av med maizena blandat med vatten.

Tillsätt 2 msk smör, mixa och smaka av med salt.

Vid servering, vänd ner 1 dl lättvispad grädde i såsen. 


Skär fisken i fyra portionsbitar och lägg i en smörad ugnssäker form.

Strö över schalottenlök och häll över vinet.

Salta.

Täck formen med smörpapper och pochera mitt i ugnen cirka 12 minuter, tills fisken är precis genombakad. 
Koka upp 2 dl av vitvinssåsen (spara resten till ett annat tillfälle) och rör ner crème fraiche, löjrom, laxrom, kaviar och gräslök.

Vill du ha mer sås behöver du öka mängden rom och kaviar för att få rätt mättnad i såsen. 
Lägg upp fisken på tallrikar och slå över rikligt med sås.

Servera gärna med kokt potatis och grönsaker som sparris och kronärtskocka. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 1 april 18:28

Måndag: Kycklingwok: Strimla kycklingfilé och woka i omgångar i het olja. Blanda ner i nudelsallad, strö över cashewnötter.   Nougatdessert: Servera en kula dajmglass med hackade rostade hasselnötter och baknougat som fått smälta på svag värme ...

Av Maria - Måndag 1 april 06:00

Måndag: Kyckling med rotsaker.   Tisdag: Paprikasoppa: Fräs 1 hackad gul lök tillsammans med 3 gröna urkärnade paprikor i små bitar. Tillsätt ca 5 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks). Låt soppan koka under lock tills grönsakerna är mj...

Av Maria - Söndag 31 mars 17:01

      Mängd: 3½ dl   Ingredienser: 2 apelsiner 1 rött äpple 1 päron 1 tsk ljus honung (kan uteslutas) Isbitar   Gör så här:Pressa frukterna till juice. Rör eventuellt i honungen. Häll upp i glas och lägg i några isbitar. ...

Av Maria - Söndag 31 mars 13:15

Ingredinser: 1 kyckling, ca 1200 g eller kycklingdelar 10-12 små gula lökar 200 g champinjoner, färska eller från burk 2-3 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 1 dl vatten 1/2 smulad buljongtärning 2 dl vitt torrt vin 1 burk tomater med spad...

Av Maria - Söndag 31 mars 12:58

      Antal: ca 24 stycken Ugn: 175 grader, ca 15 minuter   Ingredienser: 200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 dl hasselnötter, grovhackade 150 g vit...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se