Direktlänk till inlägg 25 december 2015

Pocherad piggvar med vitvinssås på löjrom, kaviar och laxrom

Av Maria - 25 december 2015 10:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 150 grader, ca 12 minuter


Ingredienser:

700 g  piggvarsfilé utan skinn
1  bananschalottenlök, finhackad
2 dl  vitt vin
2 msk  smör
Salt


VITVINSSÅS:
1 dl  skivad schalottenlök
1  timjankvist
1 msk  + 2 msk smör
3 dl  vitt vin
4 dl  fiskbuljong
4 dl  + 1 dl vispgrädde
1,5 tsk  maizena

1,5 tsk vatten
Salt


SÅSTILLBEHÖR:
2 msk  crème fraiche
10 g  löjrom
10 g  lax- eller forellrom
10 g  kaviar
1 msk  finskuren gräslök

 

Gör så här: 


Sätt ugnen på 150 grader. 


Börja med vitvinssåsen:

Fräs lök och timjan i 1 msk smör i en kastrull 1 minut utan att de får färg.

Tillsätt vinet och koka tills cirka 1,5 dl vätska återstår.

Tillsätt buljong och koka tills cirka 2 dl vätska återstår. 
Koka 4 dl grädde i en separat kastrull på medelvärme tills cirka 2 dl återstår, rör om då och då.

Vispa ner den reducerade grädden i vitvinskoket.

Red av med maizena blandat med vatten.

Tillsätt 2 msk smör, mixa och smaka av med salt.

Vid servering, vänd ner 1 dl lättvispad grädde i såsen. 


Skär fisken i fyra portionsbitar och lägg i en smörad ugnssäker form.

Strö över schalottenlök och häll över vinet.

Salta.

Täck formen med smörpapper och pochera mitt i ugnen cirka 12 minuter, tills fisken är precis genombakad. 
Koka upp 2 dl av vitvinssåsen (spara resten till ett annat tillfälle) och rör ner crème fraiche, löjrom, laxrom, kaviar och gräslök.

Vill du ha mer sås behöver du öka mängden rom och kaviar för att få rätt mättnad i såsen. 
Lägg upp fisken på tallrikar och slå över rikligt med sås.

Servera gärna med kokt potatis och grönsaker som sparris och kronärtskocka. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 22 april 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Av Maria - Måndag 22 april 12:00

Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken)   Färsk frukt.   Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...

Av Maria - Måndag 22 april 08:45

Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...

Av Maria - Måndag 22 april 06:30

Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards