Direktlänk till inlägg 20 juni 2016

Matjessilltårta (LCHF)

Av Maria - 20 juni 2016 17:15


Antal: 8-10 portioner


Ingredienser:

230 g matjessill skurna/hackade i riktigt små bitar

50 g smör

3 gelatinblad

1 dl hackad gräslök

1 dl finhackad dill

2 dl créme fraiche

3 dl grädde

Nymald peppar


Gör så här:
Finhacka matjesillen och låt mellanlanda på ett hushållspapper.

Fortsätt hacka dill och gräslök.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten.

Smält smöret och slå på grädden.

Låt koka upp.

Ta från plattan och låt svalna en aning.

Klä under tiden botten på en springform med smör/bakplåtspapper som får vänta i kylen tills den är dags att användas.

Krama ur gelatinbladen när de mjuknat och rör ner i grädden ett och ett.

Rör tills de har smält.

Tillsätt créme fraiche och vispa helt slät.

Rör ner matjessill, dill och gräslök.

Fördela röran i den nu kylda springformen och ställ kallt i 3-4 timmar.

Använd en kniv att lätta tårtan med innan springformen lossas.

Förflytta till lämpligt fat och klipp bort smörpappret.

Garnera med några kvistar grönt eller varför inte några körsbärstomater.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:16

Ingredienser:500 g päron, skalade och urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)1 vaniljstång2 tsk Vaniljsocker Fairtrade   Gör så här:Blanda päron och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3–10 minuter beroende på vilke...

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:13

Ingredienser: 500 g plommon, urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)2 st kanelstänger1 tsk stött kardemumma1 citron, skal och saft   Gör så här: Skölj, rensa och dela frukten.Blanda plommon och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. ...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:45

        Antal: ca 8-10 personer Ugn: 150 grader, 50 minuter   Ingredienser: 225 g smör 3½ dl ljusbrunt farinsocker 2 nektariner, skivade 150 g blåbär eller björnbär 1 lime 4 ägg 3½ dl vetemjöl 1 tsk malen kardemumma Sa...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:00

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter   Ingredienser:2 morötter, skalade och slantade1 gul lök, hackad2 msk olivolja7 dl vatten500 g krossade tomater1 kycklingbuljongtärning½–1 msk honung½ msk balsamvinäger½ tsk salt½ tsk nyma...

Av Maria - Söndag 14 juli 09:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser:200 g morötter200 g vitkål1 gul lök250 g broccoli1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta, finriven2 msk fisksås2 msk japansk soja1 msk strösockerca 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)½ dl cashewnöttersalt Till servering:4 ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se