Alla inlägg under juni 2016

Av Maria - 13 juni 2016 08:35


Ingredienser:

1 kg krusbär

1 dl vatten

300-800 g (4-9 dl) socker

(1 krm natriumbensoat per kg färdig sylt)


Gör så här:

Rensa, snoppa och skölj bären.

Lägg dem i en syltgryta och häll på vatten.

Koka bären ca 15 minuter.

Tillsätt sockret och koka ytterligare ca 20 minuter eller tills bären ser klara ut.

Skaka grytan då och då.

Dra av grytan från värmen.

Skumma sylten väl.

(Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt)

Ös upp sylten på varma burkar.

Paraffinera och bind över burkarna.




ANNONS
Av Maria - 13 juni 2016 05:30


Ingredienser:

1 kg hallon

3 dl vatten

400-500 g (5-6 dl) socker

1 krm natriumbensoat per liter saft


Gör så här:

Rensa bären.

Skölj dem om det är nödvändigt.

Låt dem rinna av.

Lägg bären i en syltgryta och häll på vatten.

Koka under lock ca 10 minuter.

Häll upp i en silställning och låt saften självrinna.

Mät saften.

Häll saft och socker i grytan och låt koka långsamt ca 10 minuter.

Skumma saften väl tills den är alldeles klar.

Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.

Häll upp saften på varma flaskor.

Korka.




ANNONS
Av Maria - 12 juni 2016 17:38


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

900 g mjölig potatis

1 gurka

1 hjärtsallad

1 dl rostad lök

1 dl majonnäs

8 varmkorvar

2 dl mjölk

Salt

Peppar

4 bitar mjukt tunnbröd

Ketchup

Senap


Gör så här:

Skala och koka potatisen.

Skär gurkan i stavar.

Ansa salladen och plocka av bladen.

Blanda lök med majonnäs.

Värm korven enligt anvisningen på förpackningen.

Pressa potatisen och värm mjölken.

Blanda mjölken med potatisen till mos.

Smaka av med salt och peppar.

Låt alla lägga ihop sin egen rulle med sallad, potatismos, korv, gurka och rostad lök i tunnbröden.

Smaka av med ketchup och senap.




Av Maria - 12 juni 2016 10:46


Antal: Form på ca 2 liter

Ugn: 175 grader, 45 minuter


Ingredienser:

150 g margarin eller smör

3 ägg

2 dl socker

½ krm salt

Rivet skal av ½ citron

3 dl (180 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver


Till formen:

Smör

Ströbröd


Till indränkning:

2 dl florsocker

Saft 1 citron

2 msk vatten


Gör så här:

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa äggen, sockret, saltet och citronskalet pösigt några minuter.

Rör ner matfettet, mjölet och bakpulvret.

Häll smeten i smord brödbeströdd rund form, ca 2 liter.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme 45 minuter.

Låt kakan svalna en liten stund.


Sikta florsocker och blanda det med citronsaften och vattnet.

Lägg kakan på ett fat.

Gör hål med t.ex ett smalt träskaft över hela kakan.

Häll citronlösningen i hålen.

Servera kakan kall.




Av Maria - 12 juni 2016 09:58

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 grillök

1 squash

2 röda grillpaprikor

400 g grillstubbar (förkokta majskolvar)

2 msk olivolja

2 tsk chiliflakes

Salt

4 skivor vitt bröd

140 g ädelost

1 dl valnötter

1 kruka persilja

3 msk balsamvinäger


Gör så här:

Skala löken, skiva den och squashen i ca 1 cm tjocka skivor.

Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.

Blanda majsen och övriga grönsaker med olivoljan och krydda med chiliflakes och salt.

Grilla grönsakerna och brödet.

Smula osten, grovhacka valnötterna och persiljan.

Ringla vinäger över grönsakerna och servera med ost, nötter, persilja och bröd.

Av Maria - 12 juni 2016 08:08


Antal: 12-15 stycken

Jäsning: 40-60 minuter

Ugn: 250 grader, ca 8 minuter


Ingredienser:

4½ dl vetemjöl

1 tsk strösocker

½ tsk salt

150 g margarin eller smör

3 ägg

35 g jäst

3 msk ljummet vatten


Gör så här:

Blanda mjöl, socker och salt och finfördela margarinet häri.

Tillsätt de lätt uppvispade äggen samt jästen löst i vattnet.

Arbeta degen smidig.

Den skall vara lös.

Smörj och mjöla pastejformar.

Klicka i deg med hjälp av två matskedar.

Tag undan en liten klick deg och arbeta in något mer mer.

Rulla små kulor av degen och tryck ner en kula överst i varje form.

Ställ formarna att jäsa 40-60 minuter.

Pensla med ägg före eller md vatten efter gräddningen.

Grädda i 250 grader omkring 8 minuter.

Bjud helst bröden ljumma.

I annat fall så låt bröden svalna mellan bakdukar.


Förenkling:

Slopa dekorationskulan.




Av Maria - 12 juni 2016 06:17


Ingredienser:

½ kg äpple

1 kg lingon

4 dl vatten

750-1 kg (9-12 dl) socker

(1 krm natriumbensoat per kg färdig sylt)


Gör så här:

Skölj, skala och kärna ur äpplena.

Skär dem i klyftor.

Rensa och skölj lingonen.

Koka upp vatten, äpplen och lingon.

Tillsätt socker och låt sylten koka ca 20 minuter.

Skaka grytan då och då.

Dra av grytan från värmen.

Skumma sylten väl.

(Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt)

Ös upp sylten på varma burkar.

Paraffinera och bind över burkarna.




Av Maria - 11 juni 2016 17:45


Antal: 4-8 portioner


Ingredienser:
8 salladslökar

1 röd peppar

4 stora vetetortillas

200 g skivad lagrad ost, t.ex cheddar eller präst

½ tsk salt

480 g korvkringla


Gör så här:

Grilla salladslöken ca 5 minuter.

Lägg den på en skärbräda och skiva den tunt.

Dela, kärna ur och finhacka chilin.

Täck ena halvan av tortillabröden med ost och salladslök.

Strö över salt och chili.

Vik ihop till en halvmåne och tryck till så att tortillabrödet blir platt och osten fastnar emellan.

Grilla korvkringlan och quesadillan.

Skär quesadillan i bitar och servera med korven.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se