Alla inlägg under juni 2016

Av Maria - 29 juni 2016 09:30


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 nektariner

150 g getost

1 msk olivolja

1 citron, saften

1 ask ruccola

Salt

Svartpeppar

Sommarbär, t.ex björnbär


Gör så här:

Dela och kärna ur nektarinerna.

Pensla med olivolja och grilla 1-2 minuter.

Lägg upp nektarinerna på ett fat och smula getost över.

Ringla olja och citronsaft över, smaka av med salt och peppar samt garnera med ruccola och sommarbär t.ex björnbär.




ANNONS
Av Maria - 29 juni 2016 09:15


Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 150 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

200 g margarin eller smör

2½ dl socker

3 ägg

2 msk hackad suckat

6 msk (60 g) syltade hackade apelsinskal

2 dl russin

150 g röda eller gröna halverade cocktailbär

3½ dl (210 g) vetemjöl

(½ tsk bakpulver)


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:

Rör matfettet och sockret poröst.

Tillsätt ett ägg i taget.

Blanda frukten och litet mjöl.

Rör ner den och resten av mjölet och ev. bakpulver i smeten.

Häll den i smord brödbeströdd form, ca 2 liter.

Grädda kakan i 150 graders ugnsvärme 1 timme eller tills kakan känns färdig.




ANNONS
Av Maria - 28 juni 2016 13:00


Ingredienser:

1 kg äpplen

½ l vatten

500-700 g (6-8 dl) socker per liter saft

1 krm natriumbensoat per liter saft


Gör så här:

Skölj och skär äpplena i klyftor.

Lägg dem i en syltgryta och häll på vatten.

Koka under lock på svag värme tills klyftorna börjar gå sönder.

Häll upp i en silställning och låt saften självrinna.

Mät saften.

Blanda saft och socker i grytan och låt koka långsamt ca 10 minuter.

Skumma saften väl tills den är alldeles klar.

Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.

Häll upp saften på varma flaskor.

Korka.




Av Maria - 28 juni 2016 10:15


Antal: 6-8 portioner


Ingredienser:

Vit chokladkräm:

400 g philadelphiaost

1 dl vatten

1 dl florsocker

150 g vitchoklad


Fyllning:

10 savoiardikex, smulade

500 g sommarbär (spara några till dekoration)

½ lime, skalet

2 msk råsocker


Gör så här:

Vispa philadelphiaost med vatten och florsocker.

Tillsätt smält vit choklad.

Lägg i spritspåse och kyl.

Lägg lite kex i botten av ett glas eller en burk och varva med kräm och bär.

Toppa med lite råsocker och rivet limeskal.




Av Maria - 28 juni 2016 10:02


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 litet blomkålshuvud, tunt skivat på mandolin

2 dl majonnäs

1 tsk chilipulver

1 röd chili finstrimlad

1 lime, rivet skal & saft

2 kvistar koriander, finstrimlade

Salt


Gör så här:

Blanda den skivade blomkålen med de övriga ingredienserna.

Smaka av med limesaft och salt.




Av Maria - 28 juni 2016 09:37


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

12 gröna sparrisar

1 msk olivolja


Vinägrett:

1 dl färska hallon

1 mks rödvinsvinäger

2 msk olivolja

Salt

Svartpeppar


Gör så här:
Mosa hallonen och blanda med vinäger och olja.

Smaka av med salt och peppar.

Pensla sparrisen med olja och grilla den.

Servera sparrisen nygrillad tillsammans med vinägretten.




Av Maria - 28 juni 2016 09:17


Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 40 minuter


Ingredienser:

2 ägg

2 dl socker

1 dl vatten

100 g smält margarin eller smör

2½ dl (150 g) vetemjöl

½ dl kakao

1½ tsk bakpulver

2 bananer


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:
Vispa äggen och sockret vitt och poröst.

Tillsätt vattnet, det smälta avsvalnade matfettet, mjölet, kakaon och bakpulvret.

Blanda väl och häll halva smeten i smord brödbeströdd form, ca 1 liter.

Lägg på bananskivor och häll på resterande smet.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 40 minuter.




Av Maria - 27 juni 2016 11:45


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 hel kyckling


Marinad:

1 knippe timjan

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 msk olivolja

2 lime, rivet skal och saft

½ dl honung

Salt

Svartpeppar


Gör så här:
Dela kycklingen i mindre bitar.

Blanda samman allt till marinaden.

LÄgg i kycklingbitarna och låt marinera minst 30 minuter.

Lägg på medelvärme på grillen och gilla långsamt ca 20 minuter.


Grilltips:

Vid tillagning av ben, lår coh klubba rekommenderas uppvärmning till 82 grader.

Bröstfilé och lårfilé värms till 72 grader.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se