Alla inlägg under juni 2016

Av Maria - 19 juni 2016 07:30


Ingredienser:

1 kg blåbär

200-300 g (3-4 dl) socker

1 krm natriumbensoat per liter saft


Gör så här:

Skölj bären om det är nödvändigt och låt dem rinna av.

Varva bär och socker i silduken.

Koka upp 2 liter vatten i konserveringskitteln.

Sätt ner silställningen med bunke i kitteln.

Lägg på locket.

Täpp till hålet på locket med en kork.

Ånga kraftigt tills bären ser utsaftade ut, ca 30-45 minuter.
Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.

Häll upp saften på varma flaskor.

Korka.




Av Maria - 19 juni 2016 07:00

Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, 40 minuter


Ingredienser:

1 ägg

1½ dl socker

1½ dl mjölk

4 dl (240 g) vetmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk malen kardemumma

100 g margarin eller smör

(2-3 msk pärlsocker)


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:

Vispa ägget och sockret några minuter.

Tillsätt mjölet, bakpulvret, kardemumman, mjölken och det smälta avsvalnade matfettet.

Häll smeten i smord och brödbeströdd form, ca 1 liter.

Strö ev. över litet pärlsocker.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 40 minuter.

Av Maria - 19 juni 2016 06:45

Ingredienser:

1 kg björnbär

3 dl vatten

400-500 g (5-6 dl) socker per liter saft

1 krm natriumbensoat per liter saft


Gör så här:
Rensa bären.

Skölj bären om det är nödvändigt och låt dem rinna av.

Lägg bären i en syltgryta och häll på vatten.

Koka under lock ca 10 minuter.

Häll upp i en silställning och låt saften självrinna.

Mät saften.

Blanda saft och socker i grytan och låt koka långsamt ca 10 minuter.

Skumma saften väl tills den är alldeles klar.

Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.

Häll upp saften på varma flaskor.

Korka.

Av Maria - 18 juni 2016 17:13


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

6-8 mandelbiscotti (LCHF)

1½ dl grädde

2 äggulor

250 g mascarpone

3 msk bryggt kaffe

2 msk sukrin gold

1 tsk arraksessens eller 1 msk amaretto


Topping:

4 jordgubbar

Kakao


Gör så här:

Vispa grädden.

Vispa ägg och sukrin i en annan skål.

Blanda ner grädde och mascarpone och vispa till en fluffig kräm.

Blanda kaffe, sukrin och arrak i en skål.

Doppa biscotti i skålen och smula ner i glasskålar.

Varva med den fluffiga krämen och sikta över kakao.

Låt stå i kylen en timme och dekorera med en jordgubbe.




Av Maria - 18 juni 2016 17:03

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

200 g bresaola i tunna skivor

2 blomkålshuvuden

1 bunt knipplök

4 stjälkar blekselleri

1 dl majonnäs

1 dl gräddfil

1 msk fransk senap

1 dl olivolja

Salt

Peppar

Rucola till servering


Garnering:

Kapris

Rädisor

Röd paprika


Gör så här:

Ansa, dela och koka blomkålen i lättsaltat vatten.

Häll sedan av vattnet och låt svalna.

Rör ihop majonnäs, gräddfil och senap.

Strimla 2-3 stjälkar blekselleri och blanda ned i tillsammans med blomkål.

Smaka av med salt och peppar.

Strimla knipplöken och blanda med olivolja, salt och peppar till en marinad/dressing.

Lägg upp bresaolan och skeda upp dressingen på köttet.

Lägg upp blomkålssalladen och dekorera med blekselleri, kapris, röd paprika i skivor och rädisor.

Avsluta med ett par varv på svartpepparkvarnen.

Servera direkt eller ställ kallt till servering.

Av Maria - 18 juni 2016 07:30


Ingredienser:

½ kg blåbär

½ kg odon

4 dl vatten

300-400 g (4-5 dl) socker per liter saft

1 krm natriumbensoat per liter saft


Gör så här:

Rensa och skölj bären.

Lägg bären i en syltgryta och häll på vatten.

Koka under lock på svag värme ca 10 minuter.

Häll upp i en silställning och låt saften självrinna.

Mät saften.

Blanda saft och socker i en gryta och låt koka långsamt ca 10 minuter.

Skumma saften väl till den är alldeles klar.

Tillsaätt natriumbensoat utrört i lite saft.

Häll upp saften på varma flaskor.

Korka.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards