Alla inlägg under juni 2016
Ingredienser:
1 kg blåbär
200-300 g (3-4 dl) socker
1 krm natriumbensoat per liter saft
Gör så här:
Skölj bären om det är nödvändigt och låt dem rinna av.
Varva bär och socker i silduken.
Koka upp 2 liter vatten i konserveringskitteln.
Sätt ner silställningen med bunke i kitteln.
Lägg på locket.
Täpp till hålet på locket med en kork.
Ånga kraftigt tills bären ser utsaftade ut, ca 30-45 minuter.
Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.
Häll upp saften på varma flaskor.
Korka.
Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, 40 minuter
Ingredienser:
1 ägg
1½ dl socker
1½ dl mjölk
4 dl (240 g) vetmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
100 g margarin eller smör
(2-3 msk pärlsocker)
Till formen:
Smör
Ströbröd
Gör så här:
Vispa ägget och sockret några minuter.
Tillsätt mjölet, bakpulvret, kardemumman, mjölken och det smälta avsvalnade matfettet.
Häll smeten i smord och brödbeströdd form, ca 1 liter.
Strö ev. över litet pärlsocker.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 40 minuter.
Ingredienser:
1 kg björnbär
3 dl vatten
400-500 g (5-6 dl) socker per liter saft
1 krm natriumbensoat per liter saft
Gör så här:
Rensa bären.
Skölj bären om det är nödvändigt och låt dem rinna av.
Lägg bären i en syltgryta och häll på vatten.
Koka under lock ca 10 minuter.
Häll upp i en silställning och låt saften självrinna.
Mät saften.
Blanda saft och socker i grytan och låt koka långsamt ca 10 minuter.
Skumma saften väl tills den är alldeles klar.
Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.
Häll upp saften på varma flaskor.
Korka.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6-8 mandelbiscotti (LCHF)
1½ dl grädde
2 äggulor
250 g mascarpone
3 msk bryggt kaffe
2 msk sukrin gold
1 tsk arraksessens eller 1 msk amaretto
Topping:
4 jordgubbar
Kakao
Gör så här:
Vispa grädden.
Vispa ägg och sukrin i en annan skål.
Blanda ner grädde och mascarpone och vispa till en fluffig kräm.
Blanda kaffe, sukrin och arrak i en skål.
Doppa biscotti i skålen och smula ner i glasskålar.
Varva med den fluffiga krämen och sikta över kakao.
Låt stå i kylen en timme och dekorera med en jordgubbe.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g bresaola i tunna skivor
2 blomkålshuvuden
1 bunt knipplök
4 stjälkar blekselleri
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk fransk senap
1 dl olivolja
Salt
Peppar
Rucola till servering
Garnering:
Kapris
Rädisor
Röd paprika
Gör så här:
Ansa, dela och koka blomkålen i lättsaltat vatten.
Häll sedan av vattnet och låt svalna.
Rör ihop majonnäs, gräddfil och senap.
Strimla 2-3 stjälkar blekselleri och blanda ned i tillsammans med blomkål.
Smaka av med salt och peppar.
Strimla knipplöken och blanda med olivolja, salt och peppar till en marinad/dressing.
Lägg upp bresaolan och skeda upp dressingen på köttet.
Lägg upp blomkålssalladen och dekorera med blekselleri, kapris, röd paprika i skivor och rädisor.
Avsluta med ett par varv på svartpepparkvarnen.
Servera direkt eller ställ kallt till servering.
Ingredienser:
½ kg blåbär
½ kg odon
4 dl vatten
300-400 g (4-5 dl) socker per liter saft
1 krm natriumbensoat per liter saft
Gör så här:
Rensa och skölj bären.
Lägg bären i en syltgryta och häll på vatten.
Koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
Häll upp i en silställning och låt saften självrinna.
Mät saften.
Blanda saft och socker i en gryta och låt koka långsamt ca 10 minuter.
Skumma saften väl till den är alldeles klar.
Tillsaätt natriumbensoat utrört i lite saft.
Häll upp saften på varma flaskor.
Korka.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|