Direktlänk till inlägg 10 juli 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 ark färsk filodeg
1 burk feferoni (320 g)
5 dl grovriven vällagrad ost
1 msk olivolja
250 g små kvisttomater
Salt
Svartpeppar
70 g babyspenat
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
Gör så här:
Dela filodegsarken i 3 bitar från långsidan.
Hacka feferonin och låt hacket rinna av i en sil.
Blanda feferoni med ost och fördela längst ner på filodegsbitarna.
Rulla in fyllningen 2 varv.
Vik in degens långsidor och rulla ihop till en rulle.
Pensla med olja och grilla runt om till fin färg.
Grilla tomaterna, gärna på sin kvist, tills de precis börjar spricka.
Salta och peppra.
Servera rullarna på en spenatbädd med tomaterna och ringla över olja och vinäger.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|