Alla inlägg under juli 2016

Av Maria - 13 juli 2016 09:00




Antal: 6-8 portioner

Ugn: 225 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

1 kg potatis, mjölig sort, skalad

1 msk smör

3 dl mjölk, kokt

1-2 vitlöksklyftor, pressade

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

3 ägg

1 dl riven ost


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka potatisen och mosa den.

Blanda moset med smör, vitlök, mjölk och äggulor till ett mos som är lite lösare i konsistensen än vanligt potatismos.

Salta och krydda.

Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda det försiktigt med moset som sedan läggs i en smord ugnssäker form.

Strö över osten och grädda sufflén mitt i ugnen ca 20 minuter.




ANNONS
Av Maria - 13 juli 2016 06:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 35 minuter


Ingredienser:

900 g färsk potatis

½ knippe morötter

2 msk olivolja

Salt

Peppar


Gör så  här:

Borsta och skölj potatisen.

Dela den om den är stor.

Ansa och skär morötterna i bitar.

Blanda potatis och morötter med olivoljan.

Salta och peppra.

Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 35 minuter.

Vänd runt några gånger under rostningen.

ANNONS
Av Maria - 12 juli 2016 17:00

Ingredienser:

3 msk fikonmarmelad

3 msk balsamvinäger

1 dl olivolja


Gör så här:

Blanda fikonmarmelad, vinäger och olivolja.

 

Passar bra till t.ex Chévreost.

Av Maria - 12 juli 2016 12:45


Antal: stor sats ca 100 stycken

Ugn: 150 grader


Ingredienser:

4 ägg

2½ dl socker

1 msk vaniljsocker

210 g (3½ dl) vetemjöl


Garnering:

Strössel i blandade färger


Gör så här:

Vispa ägg och socker och vaniljsocker ½ timme för ahnd elelr 10-15 minuter med elvisp.

Blanda i vetmjölet.

Klicka ut smeten på smorda plåtar och strö på litet strössel.

Allt detta görs på kvällen.

Plåtarna får stå i varmt rum under natten.

Gräddas morgonen därpå i svag ugnsvärme (150 grader) tills de fått litet färg.

I och med att kakorna får stå sjunker mjölet mot botten och och kakan smakar som spettekaka.

(Gammalt recept)




Av Maria - 12 juli 2016 12:00


Mängd: 1 liter


Ingredienser:

½ citron, ca 2 msk saft

1 msk grovriven ingefära

4 msk druvsocker

1 l vatten

1 krm salt


Gör så här:

Pressa saften ur citronen, skala och riv ingefäran grovt.

Blanda citronsaften med resten av ingredienserna.

Låt dra minst 30 minuter.

Sila bort ingefäran.




Av Maria - 12 juli 2016 12:00


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 dl créme fraiche

1-3 msk sambal oelek

1 msk blue dragon japansk soja

1 tsk flytande honung

1 tsk pressad lime

½ tsk riven ingefära

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

Vispa samman alla ingredienserna och smaka av med sambal, salt och svartpeppar.




Av Maria - 12 juli 2016 08:00




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 rödlökar

1 msk smör eller margarin

1 msk strösocker

2 msk balsamvinäger

2 dl grädde


Gör så här:

Skala och skiva löken.

Bryn den i matfett i en stekpanna.

Strö över sockret coh låt det smälta.

Lägg över löken i en kastrull.

Häll vinäger och grädde över löken och låt koka ca 5 minuter.




Av Maria - 11 juli 2016 12:45


Antal: 30-35 stycken

Ugn: 175 grader, 12-15 minuter


Ingredienser:

100 g smör eller margarin

60 g (ca 1 dl) korinter

1 ägg

Knappt 1 dl socker

3 dl vetmjöl

1 tsk bakpulver


Gör så här:
Smält matfettet, låt det kallna och rör det vitt.

Skölj korinterna i hett vatten och torka dem (sätt dem på ett papper i ugnen några ögenblick).

Rör ägg och socker vitt och poröst.

Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret.

Rör ner de kalla korinterna och det rörda smöret.

Lägg degen i små klickar med ganska stora mellanrum på väl smord plåt.

Gräddas i 175 grader, 12-15 minuter.

(Sätt en extra plåt under).




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se