Alla inlägg under juli 2016

Av Maria - 11 juli 2016 12:00


Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 8-10 minuter


Ingredienser:

2 st mogna avokado

2 msk smält smör

1-2 tsk sambal oelek

4 st äggulor

4 msk riven ost

Salt


Gör så här:

Dela avokadon, strö på salt och lägg en gula i hålet efter kärnan.

Rör ut sambal i smör och ringla det över ägg och avokado.

Strö på riven ost och baka i ugn, ca 8-10 minuter i 200 grader.




ANNONS
Av Maria - 11 juli 2016 09:30


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 g kungsräkor

Limeklyftor


Marinad:

4 finhackade vitlöksklyftor

1 skivad röd chili

1 pressade lime, saften

1 dl grovhackad persilja

½ dl olivolja

Salt


Gör så här:

Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med räkorna.

Låt marinera i kyl minst 1 timme, gärna längre.

Grilla ca 1 minut per sida.

Servera med limklyftor som försnacks på grillfesten.




ANNONS
Av Maria - 11 juli 2016 08:45




Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

250 g rotselleri

2 palsternackor

3 morötter

450 g potatis, gärna cecile

½ msk olja

Salt

Peppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en plåt.

Skala rotselleri, palsternackor och morötter och skär dem i bitar.

Dela potatisen på längden.

Blanda alla rotfrukter med oljan i en bunke, salta och peppra.

Häll ut på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.




Av Maria - 11 juli 2016 08:30




gredienser:

1 l sur svart vinbärssaft

750 g- 1 kg (9-12 dl) socker


Gör så här:
Häll saften i en syltgryta och låt den koka i ca 5 minuter.

Tillsätt sockret lite åt gången.

Låt geléet koka tills det håller geléprov.

Skumma väl.

Häll upp geléet på varma burkar.

Paraffinera när geléet har kallnat och bind över burkarna.


Geléprov:

Doppa en i geléet och håll den över grytan.

Dropparna hänger kvar om geléet är färdigt.




Av Maria - 10 juli 2016 12:30


Ugn: 175 grader


Ingredienser:

150 g smör eller margarin

3/4 dl socker

2 msk vaniljsocker

125 g rågsikt, drygt 2 dl

75 g ( 1/4 dl) malda hasselnötskärnor

75 g vetemjöl


Garnering:

Hela eller halva hasselnötskärnor


Gör så här:
Rör smör och socker poröst, tillsätt mjöl och nötter.

Forma degen till små bullar.

Lägg dem på smord plåt och tryck till med en gaffel.

Lägg på en garneringsnöt.

Grädda i 175 grader tills kakorna fått litet färg.




Av Maria - 10 juli 2016 11:45


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 st mogna avokado

1 msk finhackad schalottenlök

2 msk hackad tomat

1-3 tsk sambal oelek

½-1 msk finhackad vitlök

1-2 tsk pressad lime

2 msk rapsolja

Hackad färsk koriander/bladpersilja

Salt

Peppar


Gör så här:

Mosa avokadon och blanda samman alla ingredienserna.

Smaka av med salt, peppar, vitlök, lime och sambal.




Av Maria - 10 juli 2016 09:15


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

3 ark färsk filodeg

1 burk feferoni (320 g)

5 dl grovriven vällagrad ost

1 msk olivolja

250 g små kvisttomater

Salt

Svartpeppar

70 g babyspenat

2 msk olivolja

2 msk balsamvinäger


Gör så här:

Dela filodegsarken i 3 bitar från långsidan.

Hacka feferonin och låt hacket rinna av i en sil.

Blanda feferoni med ost och fördela längst ner på filodegsbitarna.

Rulla in fyllningen 2 varv.

Vik in degens långsidor och rulla ihop till en rulle.

Pensla med olja och grilla runt om till fin färg.

Grilla tomaterna, gärna på sin kvist, tills de precis börjar spricka.

Salta och peppra.

Servera rullarna på en spenatbädd med tomaterna och ringla över olja och vinäger.




Av Maria - 10 juli 2016 08:15


Ingreidenser:

1 l sur röd vinbärssaft

750g - 1 kg (9-12 dl) socker


Gör så här:

Häll saften i en syltgryta och låt den koka ca 5 minuter.

Tillsätt sockret lite åt gången.

Låt geléet koka tills det håller geléprov.

Skumma väl.

Häll upp gléet på varma burkar.

Paraffinera när geléet har kallnat och bind över burkarna.


Geléprov:

Doppa en slev i geléet och håll den över grytan.

Dropparna hänger kvar om det är färdigt.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se