Direktlänk till inlägg 28 augusti 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 stor morot
400 g fast potatis
½ blomkålshuvud
2 msk rapsolja
1½ msk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
2 dl röda linser
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 ml kokosgrädde
1 mango
½ lime, 1 msk pressad saft
2 dl gröna ärtor
Salt
Till servering:
Basmatiris
Mezeyoghurt
Naanbröd
Till garnering:
Garnera gärna med mynta
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök.
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Skala och skär moroten i ca ½ cm stora tärningar.
Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora bitar.
Skär blomkålen i små buketter.
Stek löken, vitlöken, chilin och morötterna i oljan i en gryta tills löken är mjuk.
Rör ner kryddorna och stek ytterligare 2 minuter.
Tillsätt linserna, potatisen, buljongen och kokosgrädden och låt sjuda ca 12 minuter.
Vänd ner blomkålen och sjud ytterligare ca 3 minuter.
Skala och skär mangon i ca 2 cm stora tärningar.
Pressa limen.
Tillsätt mango, limesaft och ärter i grytan och smaka av med salt.
Servera grytan med kokt basmatiris, mezeyoghurt och naanbröd.
Garnera gärna med mynta.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|