Alla inlägg under augusti 2016

Av Maria - 27 augusti 2016 10:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

200 g skalade räkor

½ dl turkisk yoghurt

½ gurka

2 msk koriander


Marinad:

½ dl pressad citronsaft

½ msk olivolja

½ tsk salt

½ hackad röd chili

1 tsk flytande honung


Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till marinaden.

Lägg räkorna i marinaden, låt stå i kyl ca 1 timme.

Ta upp räkorna och låt dem rinna av, men spara marinaden.

Blanda marinaden med yoghurten.

Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar, blanda med yoghurtmarinaden och fördela i glas.

Toppa med räkorna och strö över koriander.

ANNONS
Av Maria - 27 augusti 2016 09:18

Antal: 1 rulltårta

Ugn: 225-250 grader, ca 5 minuter


Ingredienser:

3 ägg

1½ dl socker

1/4 dl vetemjöl

3/4 dl (60 g) potatismjöl

1 tsk bakpulver


Fyllning:
2 msk vetemjöl

1½ dl vatten

1 äggula

125 g margarin eller smör

½-1 dl siktat florsocker

3 msk finhackade syltade apelsinskal

2 msk finahackad suckat

½ dl rostade hackade nötkärnor


Gör så här:

Vispa äggen och sockret riktigt pösigt för hand 10-15 minuter med elvisp 6 minuter.

Tillsätt mjölet och bakpulvret.

Bred ut smeten på osmort smörpapper i långpanna eller i en pappersform, ca30*40 cm.

Grädda i 225-250 graders ugnsvärme ca 5 minuter.

Stjälp upp kkan på lättsockrat papper och låt den kallna.

Gör en redning av mjölet och vattnet.

Låt massan koka under omrörning några minuter, tillsätt äggulan och låt krämen svalna.

Rör matfettet med sockret, tillsätt lite kräm i taget och rör kraftigt hela tiden.

Smaksätt med apelsinskal, suckat och nötter.

Bred ut krämen på kakan och rulla ihop den.

Låt den ligga kallt tills den skall skäras.

ANNONS
Av Maria - 27 augusti 2016 07:54

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
1 ägg

½ tsk salt

1½ krm vitpeppar

1 msk rödvinsvinäger

2 msk schalottenlök

½ tsk vitlök

½ tsk fransk senap

2 dl olja

1 msk gräslök

4 skivor formfranska

1 påse färsk bladspenat (á 150 g)

1 burk lyxräkor i lake (á 390 g)

1 burk kräftstjärtar i lake (á 390 g)


Gör så här:

Lägg ner ägget i kokande vatten i ca 2 minuter.

Kyl snabbt av i kallt vatten.

Blanda salt, peppar, vinäger, hackad schalottenlök, vitlök och senap i en skål.

Knäck i ägget, skrapa i hela innehållet och vispa ihop med övriga ingredienser.

Tillsätt oljan lite i taget under vispning, gärna med en elvisp.

Blanda i finskuren gräslök.

Rosta brödskivor och skär bort kanterna.

Fräs bladspenaten i lite olivolja och smaka av med salt och peppar.

Låt skaldjuren rinna av.

Fördela spenaten på toasterna.

Toppa med räkor och kräftstjärtar.

Skeda över såsen.


Tips!

Ledsen sallad blir snabbt pigg om du lägger den i iskallt vatten.

Av Maria - 27 augusti 2016 07:46

Antal: 8 portioner

Ugn: 200 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

Pajdeg:

150 g smör

1½ dl strösocker eller rårörsocker

½ dl vispgrädde

½ dl ljus sirap

2 dl mandelmjöl

4 dl havregryn

1 msk riven ingefära


Fyllning:

500 g rabarber

1 dl strösocker

1 msk potatismjöl


Till servering:

Vaniljvisp, kesella dulce de leche eller vispad grädde


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Pajdeg:

Smält smöret och rör samman med resten av ingredienserna.


Fyllning:

Ansa rabarbern och skär den i bitar.

Blanda socker och potatismjöl med rabarbern.

Häll den i en ugnssäker form, ca 28 cm i diameter.

Fördela pajdegen ovanpå.


Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.


Till servering:

Servera med vaniljvisp, kesella dulce de leche eller grädde.


Tips:

Bra grundrecept till paj, använd t.ex bär, persikor, färska aprikoser, äpplen, päron m.m

Av Maria - 27 augusti 2016 06:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g vattenmelon

400 g honungsmelon

½ liter färska jordgubbar

2 msk råsocker

½ dl hackad mynta

Rivet skal och saft av ½ citron


2 dl grekisk yoghurt


Gör så här:

Skala och kärna ur melonerna.

Skär dem i stora kuber.

Rensa och dela jordgubbarna på hälften.

Lägg upp melon och jordgubbar på ett fat.

Rör ihop råsocker, mynta och citronsaft.

Ringla marinaden över melonen och jordgubbarna.

Servera med yoghurten och strö ev. över några myntablad och rivet citronskal.

Av Maria - 26 augusti 2016 17:16

Antal: 2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris eller annat gryn

2 portioner pork belly

1 förpackning majskorn

1 avokado

1 krispsallad

1 lime

1 msk olja

Salt

Peppar

200 g texmex salsa


Gör så här:

Koka riset och värm köttet enligt anvisningarna på förpackningarna.

Låt majsen rinna av.

Dela, kärnar ur och gröp ur avokadoköttet, skär det i klyftor och blanda med majsen.

Riv salladen i bitar.

Blanda den med lite limesaft, olja, salt och peppar.

Servera köttet med glaze, salsa, sallad, avokado och ris.

Av Maria - 26 augusti 2016 17:03

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 bananer

 

Topping:

1 msk kokosflingor

100 g mörk choklad

1 dl minimarshmallows eller 10 krossade maränger

½ dl torkade tranbär


Till servering:

Frozen yoghurt jordgubb


Gör så här:

Topping:

Rosta kokosen på medelvärme i en torr stekpanna och låt svalna.

Hacka chokladen grovt och blanda alla ingredienser till toppingen.


Skala bananerna och dela dem på längden.

Grilla hastigt till fina grillränder eller stek snabbt i grillpanna.


Lägg upp de nygrillade bananerna och strö på toppingen.

Servera med frozen yoghurt.

Av Maria - 26 augusti 2016 16:56

Antal: 4 portion


Ingredienser:

2 msk pumpakärnor

1 röd paprika

2 tsk vit balsam- eller vitvinsvinäger

1 msk olivolja

Salt

Svartpeppar

½ citron

1 avokado

Hackad persilja


Gör så här:

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.

Dela, kärna ur och tärna paprikan fint.

Blanda paprikatärningarna med vinäger och olivolja.

Smaksätt med salt och peppar.

Riv det yttersta skalet av citronen.

Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet ur skalet.

Mosa avokadoköttet tillsammans med citronskalet.

Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.

Lägg avokadokrämen i en engångsspritspåse.

Spritsa avokadokrämen i små glas, t.ex snapsglas.

Toppa med paprikan, pumpakärnorna och persiljan..

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se