Alla inlägg under augusti 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g vattenmelon
400 g honungsmelon
½ liter färska jordgubbar
2 msk råsocker
½ dl hackad mynta
Rivet skal och saft av ½ citron
2 dl grekisk yoghurt
Gör så här:
Skala och kärna ur melonerna.
Skär dem i stora kuber.
Rensa och dela jordgubbarna på hälften.
Lägg upp melon och jordgubbar på ett fat.
Rör ihop råsocker, mynta och citronsaft.
Ringla marinaden över melonen och jordgubbarna.
Servera med yoghurten och strö ev. över några myntablad och rivet citronskal.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 bananer
Topping:
1 msk kokosflingor
100 g mörk choklad
1 dl minimarshmallows eller 10 krossade maränger
½ dl torkade tranbär
Till servering:
Frozen yoghurt jordgubb
Gör så här:
Topping:
Rosta kokosen på medelvärme i en torr stekpanna och låt svalna.
Hacka chokladen grovt och blanda alla ingredienser till toppingen.
Skala bananerna och dela dem på längden.
Grilla hastigt till fina grillränder eller stek snabbt i grillpanna.
Lägg upp de nygrillade bananerna och strö på toppingen.
Servera med frozen yoghurt.
Antal: 4 portion
Ingredienser:
2 msk pumpakärnor
1 röd paprika
2 tsk vit balsam- eller vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
½ citron
1 avokado
Hackad persilja
Gör så här:
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.
Dela, kärna ur och tärna paprikan fint.
Blanda paprikatärningarna med vinäger och olivolja.
Smaksätt med salt och peppar.
Riv det yttersta skalet av citronen.
Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet ur skalet.
Mosa avokadoköttet tillsammans med citronskalet.
Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Lägg avokadokrämen i en engångsspritspåse.
Spritsa avokadokrämen i små glas, t.ex snapsglas.
Toppa med paprikan, pumpakärnorna och persiljan..
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ färsk jalapeño eller 1 msk avrunnen inglagd
1 förpackning (á 150 g) majs
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1½ dl mjölk
150 g riven västerbottenost
Salt
Svartpeppar
Exempel till servering:
Pulled chicken
sallad
Tomater
Gurka
Avokado
Lime
Rödlök
Gräddfil
Tortillabröd
Nachos
Gör så här:
Hacka jalapeñon (ta bort kärnorna om den är färsk).
Låt majsen rinna av i en sil.
Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Blanda ner mjölet och rör till en slät redning.
Tillsätt mjölken, koka upp under omrörning och låt sjuda ca 1 minut.
Dra av kastrullen från värmen, tillsätt osten och rör tills den har smält.
Vänd ner jalapeñon och majsen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera som tillbehör på en tex-mex buffé.
Antal: 1 rulltårta
Ugn: 225-250 grader, 5-8 minuter
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl socker
Knappt 3/4 dl (50 g) potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
75 g margarin eller smör
1½ dl florssocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk finhackade apelsinskal eller marmelad
1½ - 2 msk kakao
Gör så här:
Vispa äggen och sockret riktigt pösigt för hand 10-15 minuter, med elvisp 6 minuter.
Sikta ner potatismjölet, blandat med bakpulvret.
Häll smeten på osmort smörpapper i en långpanna 27*35 cm eller i en papperslåda.
Grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme 5-8 minuter.
Stjälp upp kakan på ett lättsockrat papper.
Pensla med kallt vatten på undersidan så lossnar kakan lätt.
Låt den kallna, bred på fyllningen och rulla ihop kakan.
Fyllningen:
Rör matfettet smidigt till fyllningen.
Tillsätt de övriga ingredienserna och rör krämen porös.
Antal: 12 stycken
Ingredienser:
2 ägg
250 g färskpotatis
1 dl vetemjöl
2 dl gräddfil
1 tsk salt
3 msk klarifierat smör
½ dl hackad dill
Gör så här:
Dela äggen.
Lägg vitorna i en bunke och gulorna i en annan.
Vispa äggvitorna till ett löst skum.
Tvätta och riv potatisen grovt.
Blanda potatisen med äggulorna, mjöl, 1 dl gräddfil och salt.
Rör till en jämn smet.
Vänd ner äggvitan.
Stek plättarna i smör i en stekpanna, ca 2½ minuter på varje sida.
Strö över dill och servera med resten av gräddfilen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|