Alla inlägg under augusti 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 tomater
4 salladslökar
Dressing:
3 msk klarifierat smör
1 krm svartpeppar
2 msk rödvinsvinäger
1 msk japansk soja
1 krm salt
Gör så här:
Grilla tomaterna ca 2 minuter på hög värme
Grilla salladslökarna ca 1 minut.
Smält smöret och rör ner peppar, vinäger, soja och salt.
Skär tomaterna och salladslöken i grova bitar och lägg dem på ett fat.
Ringla dressingen över tomatsalladen.
Antal: 1 rulltårta
Ugn: 225-250 grader, ca 5 minuter
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl socker
1 1/4 dl (75 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1½ - 2 dl sylt, mos eller gelé
Gör så här:
Vispa äggen och sockret till ett fast och pösigt skum.
Blanda mjölet och bakpulvret, rör ner det i smeten.
Häll den på osmort smörpapper i en långpanna eller pappersform, 30*40 cm.
Grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme omkring 5 minuter.
Stjälp upp kakan på lätt sockrat papper.
Pensla kallt vatten över hela pappret på kakan så lossnar det lätt.
Bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan på längden.
Låt rulltårtan ligga med skarven ner och låt den bli kall innan den skärs i bitar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g fläskkarré
Yoghurtmarinad:
1 hackad vitlöksklyfta
2 dl grekisk yoghurt
1 msk hackad oregano
1 msk hackad dill
1 tsk salt
Tillberhör:
Citronhalvor
Gör så här:
Blanda alla ingedienserna till yoghurtmarinaden.
Skär köttet i strimlor, ca 2 cm tjocka.
Lägg köttet i yoghurtmarinaden minst 1 timme, gärna över natten.
Trä köttet på grillspett.
Grilla ca 8 minuter på varja sida.
Garnera med färska örter.
Tips!
Låt citronhalvor ligga med på gallret och pressa den söta saften över det nygrillade köttet.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|