Alla inlägg under augusti 2016
Måndag:
Halstrad torsk med rom- & gräslökssås
Tisdag:
Rotfruktscurry med tomat & vita bönor
Onsdag:
Köttbullar med stuvade makaroner
Torsdag:
Måndag:
Delizie:
Bred färska pastaplattor med färskost och pesto. Lägg på skivad skinka, rulla ihop och skär i ca 5 cm höga stubbar. Ställ dem i en ugnsform och täck med tomatsås. 25 minuter i 200 grader.
Färsk frukt i säsong.
Tisdag:
Zucchiniomelett:
Riv 2 små zucchini och stek i rikligt med smör med 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Vispa ihop 6 ägg och slå i pannan. Strö 1 dl riven parmesan över. Lägg kokt grön sparris över innan omeletten stelnat och klipp örter.
Minisemlor till kaffet.
Onsdag:
Gratinerade fiskbullar:
Bottna en smord ugnsform med kokt ris för 4, häll 2 burkar fiskbullar i skaldjurssås över. Rör 200 g färskost med gräslök och bred över bullarna. Gratinera ca 15 minuter i 200 grader.
Aprikoskräm med gräddmjölk och pistagenötter.
Torsdag:
Kroppkakor fyllda med tärnat bacon, lingon, skirat smör och gröna ärter.
Delikatessyoghurt.
Fredag:
Laxpudding, skirat smör och sallad.
Mandelris:
Blanda 5 dl kall risgrynsgröt med 2 dl vispad grädde, 2 tsk vaniljsocker, 100 g riven mandelmassa och 1 dl hackad mandel. Servera med sylt.
Lördag:
Blanda nykokt pasta med god tomatsås med mycket vitlök, chilihetta och basilika. Smula ricotta över.
Pistageglass med en sked varm fikonmarmelad.
Söndag:
Kålpudding med kokt potatis och rårörda lingon.
Smörstekt riven kavring med kanel och lite socker. Servera med ugnsbakade äppelhalvor och grädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|