Direktlänk till inlägg 1 januari 2017
2001
Middag: Festliga fiskdolmar.
2002 (Tisdag)
Matkalendern: Filé Oscar
2003 (Onsdag)
Matkalendern: Festlig skinktårta
2004
Middag: Fisk i panna.
2006 (Söndag)
Matkalendern: Lax- & rödtungsrullader med hummersås
2007 (Måndag)
Matkalendern: Apelsinkotletter - Bryn 4 kotletter i lite flytande margarin. Salta och peppra. Blanda 1½ dl apelsinjuice med 2 msk fransk senap och häll över kotletterna. Låt puttra 5 minuter. Strö över hackad gräslök. Servera med klyftpotatis.
2008 (Tisdag)
Matkalendern: Räkpaté
2011 (Lördag)
Köksalmanack: Carpaccio på oxfilé, ringla över basilikaolja. Rösti, ungsbakade körsbärstomater och skivade champinjoner som blandas med créme fraiche och grovriven parmesan. Fruktsallad med varm vit chokladsås.
2013
Middag: Laxkotletter med purjobalsamico och potatispuré. Lingontrifle.
2017 (Söndag)
Köksalmanack:
Nizzapizza: Skiva 3 gula lökar tunt och mjukstek på svag värme i rikligt med olivolja, salta och peppra. Strö löken, timjan och oliver över pizzadeg i långpanna. Grädda ca 15 minuter i 250 grader.
Gratinerade fruktspett: Trä ananas, banan, kiwi m.m i bitar på spett. Pensla med smält smör och rulla i riven vit choklad. Gratinera i 200 grader tills de är varma och har fått lite färg.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|