Direktlänk till inlägg 15 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Puré:
ca 500 g rotselleri
600 g fast potatis
3 msk smör
Salt
Peppar
Lök:
1 rödlök
1½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk salt
2 msk rödvinsvinäger
1 kruka dragon
Biffar:
1 dl mjölk
½ dl ströbröd
1 ask krasse
500 g kalvfärs
1 msk dijonsenap
½ tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
1 cosmopolitansallad
Gör så här:
Puré:
Skala och skär rotselleri och potatis i mindre bitar.
Koka dem mjuka i saltat vatten.
Häll av vattnet.
Stöt och vispa till en slät puré tillsammans med smöret.
Smaka av med salt och peppar.
Lök:
Skala och skiva löken.
Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten, socker. salt och vinäger.
Låt sjuda ca 5 minuter.
Hacka dragonen och blanda med löken.
Biffar:
Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla ett par minuter.
Blanda sedan ströbrödblandingen med hälften av krassen och all färs.
Krydda med senap, salt och peppar.
Forma färsen till små biffar och bryn dem i smör i en stekpanna.
Sänk värmen och stek ca 10 minuter, vänd då och då.
Skär salladen i bitar.
Servera biffarna med lök, puré, sallad och resten av krassen.
Tips:
Koka potatisen med två krossade vitlöksklyftor för en mer aromatisk puré.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|