Alla inlägg under april 2017
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten
2 lagerblad
20 pepperkorn
2 förpackningar (á 420 g) inläggningssill på minuten
2 medelstora gulbetor
3 msk riven färsk pepparrot
1 dl créme fraiche
1 ask kryddkrasse
Till servering:
Knäckebröd
Smör
Lagrad ost
Gör så här:
Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor.
Låt lagen bli kall.
Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
Skiva gulbetorna mycket tunt, helst med en mandolin.
Skala och riv pepparroten.
Lägg sill, betor och pepparrot i lagen.
Låt sillen stå i kylen minst ett dygn.
Vispa créme fraiche så att den blir fast.
Lägg den gärna i en spritspåse.
Lyft upp sill och gulbetor ur lagen och lägg på ett fat.
Spritsa créme fraiche och klipp över krassen.
Riv över lite pepparrot.
Servera sillen med bröd, smör och ost.
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
650 g små och fina filéer av kyckling
900 g rosmarinklyftor med skal
Olja
Basilikakräm:
2 dl créme fraiche
1 msk fryst basilika
(1 msk senap)
Salt
Peppar
Tillbehör:
1 gurka
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader och sätt in en ugnsplåt.
Häll ut potatisen på den förvärmda plåten.
Ringla över hälften av oljan och rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Basilikakräm:
Blanda créme fraiche med basilika och smaka av med salt och peppar.
Tips: smaksätt krämen med 1 msk senap.
Kyckling:
Stek kycklingen i resten av oljan i en stekpanna vänd då och då.
Halvera gurkan på längden och skär den i sneda bitar.
Servera kycklingen med klyftpotatis, gurka och basilikakräm.
Antal: ca 65 stycken
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
2 skivor vitt bröd, kantskuret
3/4 dl mellangrädde
1 dl vatten
800 g blandfärs
1 ägg
1½ tsk timjan
1 msk lökpulver
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond, koncentrerad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
Till stekning:
2 msk smör
Tillbehör:
Citrontimjan
Gör så här:
Smula sönder brödet och lägg det i en bunke med grädde och vatten.
Låt det svälla 30 minuter.
Tillsätt blandfärs, ägg, timjan, lökpulver, senap, kalvfond, salt och peppar.
Arbeta ihop allt till en smidig och ganska fast färs.
Rulla små köttbullar och lägg i en smord långpanna.
Stek köttbullarna ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Låt dem svalna.
Strö över citrontimjan vid serveringen.
Ugn: 175 grader, innertemperatur 70-72 grader
Ingredienser:
ca 3 kg rimmad skinka
Dekoration:
½ dl senap (gärna hälften dijonsenap)
3/4 dl provensalska örter, frysta
Gör så här:
Skölj av skinkan i kallt vatten.
Låt nätet sitta kvar.
Lägg skinkan på dubbelark ugnsfolie.
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen.
Se till att folien sluter tätt runt om skinkan.
Lägg skinkan i en ugnssäker form eller liten långpanna.
Sätt skinkan i nedre delen av ugnen och baka den tills innertemperaturen är 70-72 grader.
Öppna foliepaketet och låt skinkan svalna något.
Ta bort nät, svål och ev lite fett.
Låt skinkan kallna helt.
Bred senap över skinkan och klappa in örterna.
Skär upp skinkan i tunna skivor.
Antal: 6 portioner
Ugn: 225 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
900 g kycklingben
2 msk smör & rapsolja
2 msk chilisås
1 msk ketjap manis, indonesisk soja
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
Dekoration:
150 g röda och gula cocktailtomater
Gör så här:
Blanda smör & rapsolja i en skål med chilisås, ketjap manis, salt och peppar.
Pensla blandningen på kycklingdelarna och lägg dem i en ugnssäker form.
Stek i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.
Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
6 ägg, kokta
1 dl kräftstjärtar i lag
½ dl lättmajonnäs
1 msk dill, hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
Garnering:
3/4 dl regnbågsrom
12 kräftstjärtar
Dill
Gör så här:
Skala äggen och dela dem på längden.
Lägg äggulorna i en bunke.
Tillsätt kräftstjärtar, majonnäs, dill, salt och peppar.
Mixa samman till en smidig blandning med en mixerstav.
Smaka av.
Lägg blandningen i en spritspåse.
Spritsa en klick av fyllningen i varje ägghalva.
Tryck till en liten grop med ett finger i fyllningen och toppa med en sked av regnbågsrommen.
Garnera med kräftstjärt och dill.
Lägg upp på serveringsfat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|