Direktlänk till inlägg 1 december 2017

Pepparkakstryffel

Av Maria - 1 december 2017 08:01

Antal: 20-25 stycken


Ingredienser:

300 g mjölkchoklad av fin kvalite

25 g smör

½ dl vispgrädde

2 msk flytande honung

1 tsk malen kanel

½ tsk malen kardemumma

½ tsk malda nejlikor

½ tsk ingefära

½ vaniljstång

150 g mjölkcholkaad eller ljus choklad till doppning


Du behöver:

Pepparkaksformar av den minsta sorten


Gör så här:

Finhacka chokladen.

Dela smöret i mindr bitar och lägg smör och choklad i en bunke.

Lägg i kardemumman, kanel, nejlikor och ingefära.

Skär upp vaniljstången på längden och lägg i den.

Koka upp grädden.

Ta ur vaniljstången och häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet.

Häll tryffeln i en form täckt med bakplåtspapper.

Lägg på plastfolie och låt den svalna i rumsvärme tills den stelnat.


Stansa sedan ut tryffeln i olika former med hjälp av små pepparkaksformar.

Låt dem stå i rumstemperatur i en timme för att torka och doppa sedan i smält choklad.

Smält chokladen till doppningen i vattenbad.

Låt svalna.

Doppa kulorna i den smälta chokladen, använd gärna en gaffel till hjälp.

Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger upp tryffeln på en tallrik.

Garnera gärna med pepparkaksskristyr.

Blanda florsocker med lite vatten och lägg i en plastpåse.

Klipp av ett hörn av påsen och använd som sprits.

Spritsa pralinerna som pepparkakor.


Förvaras svalt eller i kylskåp.



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 1 april 18:28

Måndag: Kycklingwok: Strimla kycklingfilé och woka i omgångar i het olja. Blanda ner i nudelsallad, strö över cashewnötter.   Nougatdessert: Servera en kula dajmglass med hackade rostade hasselnötter och baknougat som fått smälta på svag värme ...

Av Maria - Måndag 1 april 06:00

Måndag: Kyckling med rotsaker.   Tisdag: Paprikasoppa: Fräs 1 hackad gul lök tillsammans med 3 gröna urkärnade paprikor i små bitar. Tillsätt ca 5 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks). Låt soppan koka under lock tills grönsakerna är mj...

Av Maria - Söndag 31 mars 17:01

      Mängd: 3½ dl   Ingredienser: 2 apelsiner 1 rött äpple 1 päron 1 tsk ljus honung (kan uteslutas) Isbitar   Gör så här:Pressa frukterna till juice. Rör eventuellt i honungen. Häll upp i glas och lägg i några isbitar. ...

Av Maria - Söndag 31 mars 13:15

Ingredinser: 1 kyckling, ca 1200 g eller kycklingdelar 10-12 små gula lökar 200 g champinjoner, färska eller från burk 2-3 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 1 dl vatten 1/2 smulad buljongtärning 2 dl vitt torrt vin 1 burk tomater med spad...

Av Maria - Söndag 31 mars 12:58

      Antal: ca 24 stycken Ugn: 175 grader, ca 15 minuter   Ingredienser: 200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 dl hasselnötter, grovhackade 150 g vit...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se