Direktlänk till inlägg 22 december 2017
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
500 g kycklinglever
1 silverlök eller gul lök
3 msk rapsolja
4-5 salviablad
½ dl rött vin
100 g bregott
4 msk marsala
Salt
Peppar
2 hårdkokta ägg, endast gulor
Till garnering:
3 msk hackade pistagenötter
Gör så här:
Skölj och putsa levern.
Skala och finhacka löken.
Fräs lök i olja utan att ta färg, i ca 3 minuter.
Tillsätt lever och salvia.
Fräs i 3 minuter på båda sidor, efterstek i 5 minuter tills levern är precis genomstekt.
Ringla över vin och sjud 1 minut.
Salta och peppra.
Låt svalna.
Ta upp och kasta salviabladen.
Kör lever, bregott och ägg i matberedare monterad med kniv.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg pastejen i burkar, strö över nötterna, förslut och ställ i kylskåp att stelna över natten.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|