Direktlänk till inlägg 29 december 2017

Proscuiottolindad kyckling med svampsås

Av Maria - 29 december 2017 08:59




Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

100 g Gruyèreost, fint riven
100 g fryst spenat, tinad, pressa bort överskottsvätska och finhacka
4 kycklingbröst
8 skivor parmaskinka
1 msk olivolja
tandpetare
50 g torkad svamp
200 ml kycklingbuljong
1 msk smör
1 lök, skalad och fint skivad
100 g blandade färska champinjoner, skivade
1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
75 ml vitt vin
125 ml grädde
salt
svartpeppar
bladpersilja

 

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Koka pasta, potatis eller ris.
Till svampsåsen, blöt den torkade svampen i en skål med kycklingbuljong.
Blanda ihop riven ost och hackad spenat i en skål. Lägg kycklingbrösten på en skärbräda och skär, med hjälp av en vass kniv, horisontellt för att skapa en ficka i kycklingbröstet.
Fyll varje ficka med ost- och spenatmix. Linda två skivor parmaskinka runt varje kycklingbröst och sätt fast med en tandpetare.
Hetta upp olja i en stor stekpanna. Lägg ner kycklingbrösten och stek tills de får en knaprig och gyllene yta.
För över brösten till en ugnsform och baka i ugnen i ca 10 minuter tills prosciutton är krispig och kycklingen är genomstekt.
Gör under tiden svampsåsen. Lägg smöret i stekpannan och fräs den gula löken och färska champinjoner i ca 6 minuter tills de är mjuka. Tillsätt sedan vitlök och stek i ytterligare 2 minuter.
Häll ner den blötlagda torkade svampen tillsammans med kycklingbuljongen. Slå på vitt vin och låt såsen koka upp, minska värmen och låt sjuda i 2-3 minuter tills den tjocknar något.
Ta kastrullen från värmen och rör ner grädden. Smaka av med salt och svartpeppar samt strö över hackad persilja. När kycklingen är klar, lägg ner den i stekpannan tillsammans med såsen och servera med ris, potatis eller pasta.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 22 april 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Av Maria - Måndag 22 april 12:00

Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken)   Färsk frukt.   Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...

Av Maria - Måndag 22 april 08:45

Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...

Av Maria - Måndag 22 april 06:30

Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards